Semifinalistit 2011

Semifinalistit
Kalle Freese työskentelee baristana helsinkiläisellä Kaffa Roasteryllä toista vuotta, kesällä 2010 hän tosin teki työ-ekskursion Tukholmaan. Kalle innostui kahvista asuessaan Uudessa-Seelannissa, ja palattuaan Suomeen hän kävi puolen päivän baristakurssin, jonka aikana ymmärsi, että kahvin maku riippuu lähes täysin baristasta. Vuoden Baristassa Kalle kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

 

Vitali Larin on työskennellyt baristana vantaalaisessa Caffissa hiukan yli kaksi vuotta. Hän päätyi apulaiseksi Caffiin kielitaitonsa ansiosta, ja innostui hiljalleen kahvista niin, että puolitoista vuotta sitten hän aloitti päämäärätietoisen harjoittelun. Vitali kilpaili Vuoden Barista 2010 –kilpailun semifinaaleissa.

 

 

Antti Mäkinen on työskennellyt baristana helsinkiläisessä La Torrefazionessa kesästä 2010 saakka. Kiinnostus kahveihin ei kuitenkaan ole niin tuore – Antti on harrastanut kahveja jo viitisen vuotta. Vuoden Baristassa Antti kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

 

 

Lauri Pipinen työskentelee helsinkiläisellä Kaffa Roasterylla, ja opiskelee ravintolakokiksi – takana ovat jo restonomiopinnot. Lauri toimii Kaffalla baristana, ja osallistuu paahtimotyöhön, tuotekehittelyyn ja toiminnan kehittämiseen. Ennen Kaffaa Lauri on työskennellyt helsinkiläisessä Kaffecentralenissa, ja ensimmäinen baristan paikka hänellä oli lohjalaisessa Cafetoriassa, jossa kahvikipinä syttyi lopullisesti. Ennen sitä Lauri oli ehtinyt olla kotibarista noin puolentoista vuoden ajan. Vuoden Baristassa Lauri kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

Kaisa Sarén on toinen helsinkiläisen Kahvila Sävyn baristoista ja omistajista. Hän innostui kahvista tavattuaan kiinnostavan kahviharrastajan, ja kahvien makumaailmaan keskittyvä innostus kantoi yhteisen kahvilan avaamiseen. Vuoden Baristassa Kaisa kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

 

 

Mikko Sarén työskentelee helsinkiläisen Kahvila Sävyn baristana, ja on toinen kahvilan omistajista. Mikko on ennen kahvilan perustamista ollut vannoutunut kotibarista, joka korostaa päämäärätietoisen harjoittelun merkitystä matkalla kohti parempaa kahviosaamista. Vuoden Baristassa Mikko kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

 

 

Joni Selinheimo aloitti syksyllä 2010 tarjoilijan opinnot, ja työskentelee vapaaehtoisena baristana helsinkiläisessä Soihdussa. Kahvilaan hän kulkeutui töihin syksyllä 2007 paitsi työkokemusta saadakseen, myös ihmistuntemusta saadakseen – tähtäimessä oli tuohon aikaan ohjaajan ammatti. Nyttemmin oman kahvilan perustaminen on syrjäyttänyt haaveet ohjaajana toimimisesta. Vuoden Baristassa Joni kilpailee toista kertaa.

 

 

Antti Suomela toimii Segafredon baristakouluttajana. Ravintola-alalla Antti on työskennellyt yhdeksän vuotta, josta kahvin parissa viimeiset kaksi vuotta. Vuoden Baristassa Antti kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

 

 

 

Joona Suominen ajautui erikoiskahvimaailmaan neljä vuotta sitten. Turkulaisessa Café Artissa hän on työskennellyt baristana vuodesta 2009 saakka. Joona pitää itseään myös kotibaristana, mutta arvostaa myös suunnattomasti mahdollisuuttaan värittää ihmisten arkea tekemällä sitä mitä osaa. Joona osallistui 2010 Nordic Barista Cupiin Suomen baristamaajoukkueen riveissä. Vuoden Baristassa hallitseva Suomen mestari Joona kilpailee toista kertaa.

 

 

Tommi Wessman aloitti kahvialan työt Lahden Sinuhen kahvilassa. Helsinkiin muutettuaan hän jatkoi baristana työskentelyä, ja hyvästä koulutuksesta innostuneena jäi alaan koukkuun. Tommi työskentelee helsinkiläisessä Kaakaopuussa paitsi kahvien myös konvehtien parissa. Vuoden Baristassa Tommi kilpailee ensimmäistä kertaa.

 

 

Mainokset

One comment

  1. Onpa hauska nähdä että niin moni uusi kasvo on mukana kilpailussa tänä vuonna! Onnea kaikille, muistaka pitää hauskaa!:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s