Brewers Cup infoa

Tässä Brewers Cupin pääkohdat/säännöt. Kannattaa myös lukea täydelliset säännöt: Brewers Cupin säännöt (englanniksi). Säännöt ja päivän kulku käydään vielä läpi kisapäivänä. Lue myös alhaalta kisapäivän kulusta. Älä pelkää, tämä on kaikille ensimmäinen kerta. Kysyä saa ja pitää, ja ne voi laittaa kommenttikenttään tai nc@scae.fi

Säännöt:

 • Kisa on jaettu kahteen kierrokseen: Alku ja Finaali kierros
 • Alku kierros on ns. Pakollinen serviisi (”compulsory service”)
 • Finaali kierros on ns. Avoin serviisi (”open service”)
 • Jokaisella kierroksella kilpailijaa arvioi kolme tuomaria
 • Jokaisella kierroksella kilpailija valmistaa kolme erillistä kahvia, jokaiselle tuomarille oma (eli kolme erillistä uuttoa, eikä yhtä isoa, josta kahvia jaetaan kolmeen kuppiin)
 • Kilpailija saa itse valita käyttämänsä suodatinvälineen
 • Jokaiseen kierrokseen kuuluu 5 minuutin valmistelu aika, ennen itse kilpailu aikaa
 • Alku kierroksella, Pakollisessa serviisissä, kilpailijalla on 7 minuuttia aikaa valmistaa ja tarjoilla kahvinsa, ilman esitystä tai puhetta. Tällä kierroksella kilpailijan on käytettävä järjestävän organisaation tarjoamaa kahvia. (eli kahvia joka on kaikille kilpailijoille tuntematon. Tämän kahvin kilpailijat saavat kilpailu päivän aamuna, ja saavat aikaa tutustua kahviin ennen kierroksen alkua. Kahvista ei kerrota mitään tietoa kilpailijoille. Tätä kierrosta tuomarit eivät seuraa, vaan arvioivat vain ja ainoastaan makua!)
 • Alku kierroksen 6 parasta jatkaa finaali kierrokselle.
 • Finaali kierroksella, Avoimessa serviisissä kilpailija saa/täytyy käyttää itse valitsemaansa kahvia, ja heillä on 10 minuuttia aikaa valmistaa ja tarjoilla kahvia, esityksen ja puheen kera. Tällä kierroksella tuomarit seuraavat suoritusta, ja pisteet kerääntyvät 70% maku ja 30% esitys.
 • Yhden erillisen kierroksen jokainen kahvi tulee valmistaa samasta kahvista
 • Kilpailija saa valmistaa niin monta kahvia kuin haluaa, mutta vain tarjoillut kahvit arvioidaan

Päivän kulku

Kilpailijat saapuvat Cafe Artiin ajoissa, ja asettuvat kotoisaksi. Pian järjestejät kutsuvat kilpailijat kasaan, ja käydään kilpailun kulku läpi. Tämän jälkeen jokainen kilpailija saa ensimmäisen kierroksen, pakollisen serviisin kahvin, joka on siis kaikille tuntematon. Tämän jälkeen kilpailijat siirtyvät tutustumaan kahviin, jokainen omalla tavallaan (cuppaavat kahvin, miettivät valmistus välineen millä sen tekevät, miettivät kahvin/veden suhteita, miettivät miten siitä saisi mahdollisimman hyvää!). Jonkin ajan kuluttua järjestäjät keskeyttävät testauksen ja kisa voi alkaa ylhäällä mainittujen sääntöjen mukaisesti. Eli ensin pakollinen serviisi ja tämän jälkeen avoin serviisi.

Muuta infoa:

Kilpailun järjestäjät tarjoavat myllyn sekä kuumavesiboilerin, joita kilpailijat voivat käyttää. Kilpailu tilanteessa täytyy käyttää järjestäjien tarjoamaa myllyä. Omia vedenkeittimiä saa tuoda ja käyttää. Kilpailijoiden on itse tuotava käyttämänsä valmistus ja tarjoilu välineet/astiat, sekä oma kahvinsa.

Tässä vielä säännöt videon muodossa:

Täällä tämän vuoden MM kisojen videoita ihmeteltävänä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s