Brewers Cupin aikataulu julki

Kahvialan kisakausi käynnistyy lauantaina 3.11. Brewers Cupilla, jossa kilpaillaan suodatinkahvien manuaalisessa valmistuksessa. Kisa käydään Katajanokalla Johan & Nyströmin tiloissa (Kanavaranta 7) kello 10-17. Tapahtuma on yleisölle avoin.

Brewers Cupiin osallistuu yhdeksän baristaa, jotka kisaavat seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Klo 10-11.15 1. karsintakierros yhteisellä kahvilla (9 osallistujaa)
  • Klo 12-13.30 2. karsintakierros omalla kahvilla (9 osallistujaa)
  • Klo 15-16 Vapaa finaalikierros omalla kahvilla (5 osallistujaa)
  • N. klo 16.45 Voittajan julkistaminen

Brewers Cupin voittaja lähtee edustamaan Suomea Brewers Cupin maailmanmestaruuskilpailuihin Australian Melbourneen kesällä 2013.

Brewers Cupin perusteet

Brewers Cup on yleisöystävällinen kisa, jossa kilpailijat valitsevat mieleisensä menetelmän valmistaa manuaalisesti suodatinkahvia. Varsinaisia oikeita tai vääriä tapoja ei ole, joten mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä arvostetaan. Tuomarit arvioivat kahvin maun ja tekniikan lisäksi kilpailijan asiakaspalvelutaitoja ja esiintymistä.

Kilpailijat valmistavat ensimmäisellä kierroksella juomat valitsemillaan metodeilla, mutta heille entuudestaan vieraalla, kaikille samalla kahvilla. Toisella kierroksella he saavat käyttää omaa kahviaan ja esitellä osaamistaan tuomariston silmien edessä. Finaaliin valikoituu karsintakierrosten viisi parasta, jotka kisaavat vielä kertaalleen valitsemallaan metodillaan ja omalla kahvillaan.

SCAE Suomen sponsorit esillä

Brewers Cup -tapahtumassa esittäytyvät myös SCAE Suomen kisakauden sponsorit ja tukijat. Jo vuodesta 1876 kahvia paahtanut Paulig on kisakauden 2012-2013 pääsponsori. Muista merkittävistä sponsoreista Meira osallistuu SCAE:n toimintaan Segafredo Zanetti -espressomerkkinsä kautta ja Arla erikoiskahviin sopivin maitotuottein.

Viime vuosien tapaan SCAE Suomen toiminnan ytimessä on useita hyvälle kahville omistautuneita paahtimoita ja kahvialan toimijoita. SCAE Suomen toimintaa tukevat paahtimotoiminnasta tutut Kaffa Roastery ja Johan & Nyström, pääkaupunkiseudulla toimivat kahvila-paahtimo ja suklaakauppa Caffi sekä kahvilaitteiden ja kahvin maahantuoja Kaffecentralen, porilainen paahtimo-kahvila Cafe Solo ja kahviratkaisujen tarjoaja Vendor. Verkkokauppa.com tukee SCAE Suomen toimintaa toimittamalla kisoihin tarvittavaa tekniikkaa.

 

Kuva: Hario.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s