Semifinaaleissa vuoden 2013 finaalipaikat jaossa Vuosaaressa

Kahvialan kisakausi jatkuu Paulig Instituutissa (Satamakaari 20, Vuosaari, Helsinki) järjestettävillä Vuoden Barista ja Latte Art -semifinaaleilla. Kisojen parhaat pääsevät kilpailemaan mestaruustitteleistä helmikuussa 2013 Kluuvin kauppakeskuksessa Helsingissä.

Vuoden Barista -kilpailu on kahvialan kuninkuuslaji. Kilpailijalta vaaditaan monipuolista osaamista: kahvien maun lisäksi tuomarit arvioivat baristan esiintymistä, kahvien tuntemusta sekä siisteyttä ja asiakaspalvelutaitoja. Latte Art -kisassa tuomarit arvostavat kauneimpia ja symmetrisimpiä cafe latte -juoman pintakuvioita. Baristan tekninen taito ja luovuus ratkaisevat.

”Kaikki semifinaalien osallistujat ovat kahvialan ammattilaisia, jotka valmistavat kahvijuomia vähintään viikottain. Kisatilanteessa he joutuvat kuitenkin venymään ihan toisella tavalla. Baristan pitää todella paneutua kahviin, sen tarinaan ja ripeään tekemiseen”, arvioi SCAE Suomen maakoordinaattori Hanna Huhtonen.

Kisoihin osallistuu kaikkiaan 15 kilpailijaa: Kuusi kisaa Vuoden Baristan tittelistä ja yhdeksän Latte Art -mestaruudesta. Perjantaina 8.2.2013 järjestettävään Latte Art -finaaliin pääsee kuusi parasta ja lauantaina 9.2.2013 järjestettävään Vuoden Barista -finaaliin neljä semifinaalien parasta.

Semifinaaleihin on vain rajallisesti paikkoja, joten yleisöä ja median edustajia pyydetään ilmoittautumaan SCAE Suomen maakordinaattorille Hanna Huhtoselle: nc@scae.fi / +358-40-5074988.

Aikataulut ja säännöt

28.11.2012 Latte Art -semifinaali

10-12.30 Kilpailisuoritukset: Laura Jääskeläinen, Noora Kahila, Viivi Ahtiainen, Jonna Korhonen, Fredrik Palmen

12.30-13.30 Tauko

13.30-15.30 Kilpailusuoritukset: Lauri Pipinen, Viktoria Nuottanen, Sanna Palo, Ella Lindberg

n. klo 16.00 Finalistien julkistaminen

Latte Art-kilpailussa kilpailijat valmistavat neljä cafe latte -juomaa, kaksi oman ennalta päätetyn kuvion mukaisesti ja kaksi vapaasti kaataen. Kuvioparien tulee olla mahdollisimman samanlaisia. Tuomarit arvioivat taiteellisuutta, koostumusta sekä kuvioiden symmetrisyyttä ja värien kontrastia.

***

29.11.2012 Vuoden Barista -semifinaali

10-12.30 Kolme kilpailusuoritusta: Kalle Freese, Maria-Riikka Miller, Noora Kahila

12.30-13.30 Tauko

13.30-16 Kolme kilpailusuoritusta: Lauri Pipinen, Emilia Laaksonen, Larin Vitali

n. klo 16.30 Finalistien julkistaminen

Kilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä. Vuoden Baristakilpailussa jokaisella kilpailijalla on 15 minuuttia aikaa valmistaa neljä espressoa, neljä cappucinoa ja neljä omalla reseptillä valmistettua kahvijuomaa (ns. signature drink). Tuomarit arvioivat juoman koostumuksen, ulkonäön ja maun lisäksi baristan tekniikkaa, siisteyttä ja esiintymistaitoa.

***

Lisätietoja:

Hanna Huhtonen

SCAE ry:n maakoordinaattori

nc@scae.fi / +358-40-5074988

**

Kuva: Paulig Instituutin kouluttajat

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s