Vuoden Baristaksi kruunattiin Kalle Freese

Kahvialan kisakausi huipentui lauantaina 9.2. Vuoden Baristan valintaan. Suomen kahvikuninkaaksi kruunattiin Kalle Freese. Freese nappasi tittelin parin vuoden takaisen mestarin Lauri Pipisen nenän edestä. Good Life Coffeen omistaja Pipinen joutui tyytymään tällä kertaa kakkossijaan sekä perjantaiseen Suomen Latte art -mestaruuteen.

_MG_1825

Molempien kisojen päätuomari, ruotsalainen Johan Damgaard kiitteli parhaiden kisasuoritusten tasoa. Damgaard toimi muun muassa vuoden 2012 baristojen MM-kisojen finaalissa, ja hänellä oli selvä viesti suomalaiselle kahvimaailmalle.

”Olen arvioinut maailman neljän parhaan baristan suorituksia, ja voin sanoa että parhaat suomalaisbaristat voivat hyvinkin kilpailla 12 maailman parhaan joukossa. Tarvitsette lisää ihmisiä mukaan, mutta muutamassa vuodessa on tapahtunut suurta kehitystä”, Damgaard sanoi ennen lauantain voittajan julkistamista.

Vuoden Barista Kalle Freese on tunnettu barista, bloggaaja ja yrittäjä. Coffee Crusade ja Nordic Coffee Culture -blogeja kirjoittava Freese on tinkimätön kahviammattilainen, jonka ”ristiretken” tavoitteena on parempi kahvi ja hienommat kahvinautinnot. Viime vuoden kahvikisoissa Freese keräsi kakkossijoja, mutta tänä kesänä hän lähtee edustamaan Suomea baristojen MM-kilpailuihin Australian Melbourneen.

Latte Artin MM-kisoihin Nizzaan sen sijaan lähtee Lauri Pipinen, Good Life Coffeen omistaja ja Vuoden Barista 2011. Hän voitti vain muutaman pisteen erolla perjantain kilpailussa Fratello Torrefazionessa työskentelevän Viivi Ahtiaisen.

Kahviammattilaisten vuoden ykköstapahtuma keräsi parhaimmillaan pari sataa ihmistä Kluuvin kauppakeskukseen. Kluuvissa esittäytyivät kilpailijoiden lisäksi SCAE:n Suomen kisakauden sponsorit ja tukijat. Mukana olivat näkyvästi pääsponsori Paulig sekä Segafredo Zanetti (Meira), Arla ja Alpro. Esillä olivat myös Kaffa Roastery, Johan & Nyström, Caffi, Kaffecentralen, Cafe Solo, Vendor ja Verkkokauppa.com.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s