Kiitos ja kumarrus!

Latte Art 2013 -ja Vuoden Barista 2013 -finaalit ovat nyt onnellisesti ohitse ja voittajiksi kruunattiin Suomen osaavimmat baristat. SCAE Suomi haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, kilpailijoita, tuomareita, vapaaehtoisia ja muita mukana olleita, joita ilman tilaisuus ei olisi ollut niin hauska, jännittynyt ja ammattitaitoinen.

Järjestävällä taholla tuntui olevan päivien mittaan kädet täynnä töitä, mutta huumori ei koskaan loppunut ja juontajamme Antti teki hyvää työtä vitsien keksimisessä. Kilpailijat olivat sermien takana hyvin jännittyneitä, mutta toiveikkaita ja onnellisia. Heidän jännityksensä haihtui tulosten selvittyä ja lauantaina ilta jatkui mukavissa merkeissä jatkoilla, jossa kilpakumppanit nostivat lasin toisilleen.

Suomalaisen kahvikulttuurin ja baristojen kuten muidenkin alan ihmisten ammattien on hyvä lähteä kehittymään tästä eteenpäin. Allekirjoittanut toivoo, että Suomessa voitaisiin tehdä enemmän yhteistyötä kahvialalla ja kaikki voisivat jakaa tietoa ja yhteisöllisyyttä pelkäämättä omien ideoidensa varastamista. Suomessa on paljon osaamista, jota täytyy jakaa enemmän, jotta me kaikki hyödymme siitä yhdessä enemmän. Voimme pitää työvoittona pienten ja isojen paahtimoiden yhteistyötä, eri makuprofiileista pitävien ihmisten ystävyyttä ja mielipiteiden jakoa sekä kaikenlaisia yhteistiä tilaisuuksia. SCAE Suomi toivoo myös, että kahvi kiinnostaisi enemmän alan ulkopuolisia ihmisiä. Kahvi on kaikkien nautintoaine ja yksi päivän kohokohdista, jolle kannattaa antaa aikaa ja arvostusta. SCAE Suomi toivottaa mukaan toimintaansa kaikki kahvista kiinnostuneet. Kahvista voi tehdä mielenkiintoisen ammatin, mutta sitä voi myös harrastaa ja mukana kahvin käytön kehittämisessa kestävämpään, laadukaampaa ja laajempaan suuntaan voivat kaikki olla mukana.

Kiitos siis vielä kerran kaikille viime viikonlopun hienoista kilpailuista, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti huhtikuun Cup Tasting-kilpailuja. Tästä tulee tietoa nettisivuille hyvin pian. Siihen mennessä kilpailusta löytyy maailmanlaajuista tietoa täältä.

Hanna-Maria Huhtonen

Kirjoittaja on SCAE Suomen maakoordinaattori ja Good Life Coffeen barista. Kirjoittaja opiskelee yleistä historiaa ja kehitysmaatutkimusta sivuaineenaan Helsingin yliopistossa. Hanna on kiinnostunut kahvin tuotantoketjuista ja kahvin luonnonmukaisesta kasvatuksesta. Lisäksi viestinnän eri muodot ja niiden vaikutukset kiinnostavat maakoordinaattoria.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s