Tamperelainen Pekka Heinonen on vuoden kahvin maistaja!

”Rata oli tänä vuonna melkoisen vaikea, jolloin erot kärjen välillä jäivät pieniksi.”

Kahvialan kotimainen kisakausi päättyi lauantaina 6.4., kun Suomen Cup Tasting –mestaruuden nappasi Pekka Heinonen. Heinonen on tamperelaisen Kahvila Valon omistaja ja pitkäaikainen ammattilainen. Yli 10 vuoden kahvialan ammattikokemuksella hän sai neljä kuudesta kahvista oikein.

Neljä oikein sai myös kisan kakkonen, Kaffecentralenin 17-vuotias barista ja kotipaahtaja Sampo Latvakangas, joka hävisi hitaamman aikansa vuoksi. Kolme oikein sai moni kilpailija, joiden joukosta kolmoseksi nousi helsinkiläisen Good Life Coffeen omistaja Lauri Pipinen. Hän selvisi kuuden minuutin kisaurakastaan alle kolmessa minuutissa.

”Kisarata oli vaikea, eikä tänä vuonna nähty yhtään virheetöntä tulosta. Parasta oli, että niin moni ammattilainen ja tosiharrastaja saatiin kisaan mukaan. Toivottavasti sama jatkuu ensi vuonna”, sanoo SCAE Suomen maakoordinaattori Hanna Huhtonen.

Kilpailijoiden piti tunnistaa erilainen kuppi kuudesta kolmen kupin ryhmästä. Kaikki kisan 15 kilpailijaa poimivat jokaisen ryhmän kohdalla oikean kahvin pois joukosta. Cup Tasting -kilpailu käytiin Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren kaupalla, ja se striimattiin samalla suorana verkkoon. Verkossa kilpailua seurasivat monet kansainväliset kahvivaikuttajat ja ulkomailla työskentelevät suomalaiset baristat.

Kilpailu oli rento ja hyvän fiiliksen siivittämä. Kahden ilmoittautuneen osallistujan pois jäännin seurauksena otettiin kisaan mukaan myös kaksi halukasta kilpailun yleisöstä. Molemmat heistä saivat yhden oikein, mutta olivat erityisen innostuneita kilpailun ilmapiiristä.

Seuraavaksi kahvialalla on vuorossa kansainvälisten kisojen aika. Suomen Cup Tasting -mestari Pekka Heinonen lähtee kesäkuussa Nizzassa järjestettäviin MM-kisoihin. Samaan tapahtumaan lähtee myös Suomen Latte Art -mestari Lauri Pipinen. Australiassa järjestettävissä baristojen MM-kisoissa Suomea edustaa toukokuussa Kalle Freese, ja samassa tapahtumassa järjestettävässä Brewers Cupissa Noora Kahila.

Cup voittokuva

Pauligin Paula eli Ulla Ristkari, voittaja Pekka Heinonen ja kilpailun kakkonen Sampo Latvakangas nauttivat kilpailusta. Kisan kolmonen Lauri Pipinen joutui lähtemään töihin kahvilaansa Good Life Coffeeseen ennen voittajan julkistamista.

Kuvia finaaliviikonlopusta julkaistaan SCAE Suomen Facebook-sivuilla. Kuvacreditit: SCAE Suomi/Olli Seuri.

***

SCAE Suomi (ry) on kahvialan yritysten, ammattilaisten ja harrastajien yhteisö. Järjestö on osa kansainvälistä Specialty Coffee Organization of Europe -verkostoa. SCAE Suomi järjestää kahviin liittyviä tapahtumia ja kotimaisia kahvialan mestaruuskisoja.

**

Lisätietoja:

Hanna Huhtonen

SCAE ry:n maakoordinaattori

nc@scae.fi / +358-40-5074988

Suomen Cup Tasting -mestari 2013

Pekka Heinonen

pekka@kahvilavalo.fi / +358-40-5205550

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s