Kahvin yliannostusko? Ei nyt sentään.

Arvoisa kahvikaveri,

on kulunut taas yksi vuosi kahvin ristiretkessä, baristojen välisissä kilpailuissa ja hyvässä hengessä. Vuosi alkoi marraskuisella Brewers Cupilla Johan & Nyströmin tiloissa, Vuoden Baristan ja Latte Artin semifinaalit käytiin Paulig Instituutissa Vuosaaressa tammikuussa ja finaalit käytiin Kauppakeskus Kluuvissa Helsingissä helmikuussa. Cup Tasting -kilpailussa maisteltiin kahvia hiki hatussa Verkkokauppa.com:n tiloissa Jätkäsaaressa maaliskuussa. Lisäksi SCAE Suomi järjesti voittajien palkitsemitilaisuuden ja vuoden kilpailuihin osallistujien kiitostilaisuuden, Kahvigaalan, studio Magitossa huhtikuun puolessa välissä.

Kulunut vuosi on ollut täynnä tiedotusta sponsoreille, kilpailijoille, tuomareille, medialle ja järjestäjille. Lisäksi sponsorimme ovat auttaneet meitä toimittamaan tilaisuuksiin erilaiset laitteet, maidot, kahvit ja muut juomat. Sponsoreidemme henkilökunta on osallistunut tilaisuuksiemme tuomarointiin ja kilpailujen suunnitteluun, josta haluamme kiittää teitä kaikkia.

Kilpailukaudella 2012-2013 on puhaltanut uuden kaltainen tuuli SCAE:n toiminnassa. Kilpailuitamme on voinut seurata suorana netissä, kilpailut ovat kasvaneet vuoden loppua myöten ja koko Suomen kahvikulttuuri on tullut jollain kummalla tapaa yhtenäisemmäksi. Rajat suurten ja pienten toimijoiden välillä ovat pienentyneet ja kahvityypit ovat ymmärtäneet, että olemme kuulkaa kaikki samassa veneessä! Olemme yhdessä matkalla kohti parempaa ja laadukkaampaa kahvia, kahvialan ammattimaisempaa toimintaa ja tätä myötä myös alamme laajempaa arvostusta kohti sekä kohti laajempaa ystävyyttä. Tiedon ja osaamisen jakaminen on tämän alan keskiössä. Baristojen vaihto ja heidän työskentelynsä monessa kahvilassa samanaikaisesti on meidän kaikkien etu jolla tavoin koulutamme henkilökuntaamme ja opimme aina uutta. Kahvin kanssa emme ole koskaan valmiita.

Uutta ovat olleet Suomen kahvilakulttuurissa myös Latte Art Throwdownit eli leikkimieliset Latte Art-kilpailut, joita on järjestetty eri kahviloissa Helsingissä. Näissä järjestäjänä ei ole ollut SCAE Suomi vaan baristat ja paahtajat itse. Alan toiminnan on lähdettävä myös mielenkiinnosta ja yhteenkuuluvaisuuden tunteesta, ei vain markkinoinnillisesta hyödystä. Oppimisesta, muiden baristojen toimintatavoista, paahtamisopista ja kahvimatkailusta hyötyvät kaikki.

Odotettavissa tälle vuodelle on SCAE:n järjestämänä ainakin yksi kesätapahtuma, josta tiedotamme myöhemmin. Lisäksi suomalaisia baristoja osallistuu Ravintolapäivään ja kutsuja Latte Art Throwdowneihin voimme myös jäädä odottelemaan. Lisäksi tottakai seuraamme tämän vuoden voittajiemme tietä kohti Melbournea ja Nizzaa. Melbournessa Suomea edustaa Noora Kahila ja Kalle Freese. Nizzaan matkaa Lauri Pipinen ja Pekka Halonen. Tiedotamme suomalaisbaristojen matkasta kohti mainetta ja mammonaa (?) sekä luvassa on myös postauksia muista Melbournessa elävistä suomalaisbaristoista.

Kiitos kaikille sponsoreille, kilpalijoille, tuomareille, järjestäjille, vapaaehtoisille, hallitukselle, hallituksen kotiväelle (!) ja keskiviikkoisin ilmestyvälle Aku Ankalle. Anteeksi jatkuvista viesteistäni, töiden delegoinnista ja mahdollisista unohduksistani.

Kahvin yliannostusta ei ole vieläkään tapahtunut eikä se toivottavasti tapahdukaan. Kenellekään teistä.

 

KIITOS JA KUMARRUS! Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää, jäälattea ja skumppaa.

 

Kiittäen,

Hanna-Maria Huhtonen

SCAE Suomen maakoordinaattori 

 

SCAE Suomen hallitus kisakautena 2012-2013:

Lari Salomaa

Mikko Horko

Olli Seuri

Karoliina Mäkelä

Michael Akins

Mia Nieminen

 

Seuraa SCAE Suomea:

Twitterissä!

Facebookissa!

taikuri

Kahvigaalassa vieraita viihdytti mahtava taikuri Jose Ahonen. Tässä Kaffa Roateryn paahtaja, Berliinissäkin Barn-paahtimossa vaikuttanut Niki Leskinen on Josen käsittelyssä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s