Melbournessa kuhisee jo!

Kalle Freese ja Noora Kahila ovat jo laskeutuneet Melbourneen baristojen MM-kisoja varten. Kalle on Suomen Vuoden Barista (Barista Cup) 2013 -kilpailun voittaja ja Noora kantaa tämän vuoden suodatinkahvikilpailun (Brewers Cup) voittajan titteliä. Molemmat edustavat Suomea omissa mittelöissään Melbournen kahvikilpailuissa ja -messuilla 23.-26.5.2013.

Siihen mennessä kun suomalaiset kilpailijat ovat laskeutuneet Australian kamaralle on ehtinyt tapahtua jo paljon. Kilpailijat ovat hakeneet kilpailutavaroilleen ja kahveilleen kansainvälisiä ja kansallisia sponsoreita, heidän on täytynyt suunnitella esiintymisensä tarkasti sekä valita kahvinsa tarkkaan.

Noora käyttää kisakahvinaan Kaffa Roasteryn paahtamaa moniulotteinen Kolumbian Finca Tamanaa, kun Kallen kisakahvi on Tim Wendelboen paahtama makea brasilialainen Citio Canaa. Lue Kallen tarkempia fiiliksiä kahvistaan hänen kahviblogistaan, Coffee Crusadesta.

Kallella ja Nooralla molemmilla on edessään ensin osallistuminen kilpailuidensa ensimmäisille kierroksille. Kierrosten jälkeen kansainväliset ja hyvin koulutetut tuomarit valitsevat jatkoon päässeet. Allekirjoittanut informoi tänne ja SCAE Suomen someen eli Faceen ja Twitteriin ensimmäisten kierrosten tuloksista!

Kisafiilikset ovat vaihdelleet molemmilla kilpailijoilla. Allekirjoittanut on todennut molempien hyvät fiilikset kahvista, ahdistuksen tulevan ammattiyleisön edessä, innostuneisuuden ja unohtuneet sanat harjoituksissa. Kalle ja Noora ovat molemmat valmistautuneet koitokseensa mallikkaasti ja molempien tiellä Melbourneen ovat auttaneet monet suomalaiset ja ulkomaailaiset baristat, paahtajat ja työnanatajat. Nämä hommat ovat yhteispeliä. Voittajalla on aina iso apujoukko takanaan.

Noora tyylittelee kilpailufiiliksiään seuraavanlaisesti:

”Kilpailuihin valmistautumisissa on käyty kaikki mahdolliset mutkat läpi, joita edessä on voinut olla! Esimerkiksi kilpailukahvi oli viikon tullin ”huostassa” epäselvyyksien takia, ja jo tuolloin aikataulu oli todella tiukka. Näistä huolimatta ollaan saatu paahtimolla hoidettua asioita ripeästi eteenpäin, ja suurin kiitos kuuluu meidän paahtajalle Mikelle kaikkien näiden asioiden hoitamisesta! Lisäksi mulla on hyvä taustatiimi muista kahvialan henkilöistä ja perheestä, ja Suomen baristamaajoukkueen kapteeni Roman valmentajana.” Molemmille kilpailijoille osallistuminen MM-kisoihin on unohtumaton, haastava ja innostava tilaisuus omalla kahviuralla. ”Tämä tulee olemaan sellainen kokemus, jota muistelen vanhoilla päivillä”, lisää Noora.

Kallen kilpailusuoritus koostuu yhdestä 15 minuutin kilpailusuorituksesta, jonka hän aloittaa Melbournen aikaa klo 08.40 eli Suomen aikaa hyvin juuri nukkuma-aikaan eli klo 1.40. Tuunaa herätyskellosi herättämään tähän aikaan tai pistä tulitikun silmillesi, sillä tätä showta et halua missata! Seuraa Kallen kilpailusuoritusta live streamin kautta TÄÄLLÄ! Katso kaikki kilpailun aikataulu, koko International Coffee Expon tapahtumat ja muut tiedot täältä.

Nooran kilpailu alkaa ensi viikon perjantaina World Brewers Cupin (WBrC) vapaalla kierroksella paikallista Melbournen aikaa klo 11.44. ja jatkuu pakollisella kierroksella klo 13.06. Melbournen aika on Suomen aikaa seitsemän tuntia edellä, joten Suomesta käsin Nooran suorituksia voidaan seurata livenä perjantaina TÄÄLLÄ klo 05.44 ja 06.06. Nämä aikataulut tarkoittavat aikaista kisakatsomoherätystä! Toivomme, että kaikki kiinnostuneet heräävät ja avaavat mankkansa, jotta voitte seurata, kuinka Suomen kilpailuiden voittajat valmistavat kahvia kansainvälisen ammattiyleisön edessä! Katso muut aikataulut ja kilpailutiedot täältä.

Myös allekirjoittanut osallistuu Melbournessa kilpailun järjestävän tahon World Of Coffee Eventsin tapaamiseen muiden kansallisten kilpalunjärjestäjien kesken. SCAEn maakoordinaattorin tehtävänä on auttaa kilpailijoita tavaroiden ja aikataulujen kanssa sekä pitää heidän hermonsa edes jollain tavalla kasassa. Allekirjoittaneen voi löytää myös torstaina kilpailun Brew Barista valmistamasta suodatinkahveja kilpailun katsojille ja osallistujille.

Nämä kisat ovat ne vuoden THE KISAT! Tänne tulevat maailman parhaat baristat ja muut kahvialan suurimmat vaikuttajat. Lisäksi kuukauden päästä järjestetään Nizzassa SCAEn kahvimessut sekä World Latte Art ja World Cup Tasters -kilpailut.

Seuraa ensi viikolla Facebookkiamme ja Twitteriämme, sillä sieltä saat tietoosi kuvien, videoiden ja tekstin kera kaiken, mitä tarvitset tietää Melbournen kilpailuista. Myös reaaliaikaisia juttuja tulossa nettisivuille.

STAY TUNED AND KEEP YOUR THUMBS UP! FINNISH BARISTAS THANK YOU!

kuva-1

Kalle Freese työhuoneellaan Kalliossa ennen viimeistä harjoituskertaansa. Jännittää!

970703_10151714003170984_1101906250_n

Noora Kahila työssään baristana Kaffa Roasteryllä ja kisakahvinsa.

// Hanna-Maria Huhtonen

Mainokset

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s