Vuosi 2012-2013 paketissa, ensi vuosi lupaa uutta

SCAE Suomen vuosi 2013-2014 on nyt ohitse. Taakse jää monta hienoa kahvikilpailua, yhteistä talkootyötä, monta juotua kahvikuppia ja voittajaa. Kahviystäviä on kertynyt kuluneen vuoden aikana varmasti kaikille suuri määrä lisää, erilaisia kahveja on maisteltu, on kuultu uusien tamppaustekniikoiden ja myllyjen kaikua ulkomailta, vanhat karhut ovat voittaneet Suomen kilpailuja ja uudet kasvot ovat ottaneet hienosti osaa kahvikulttuurin vahvistamiseen Suomessa.

Vuoden Brewers Cupin voitti Noora Kahila, joka sijoittui Melbournen toukokuisissa MM-kilpailuissa kuudenneksitoista yhdeksästätoista kilpailijasta. MM-mestaruuden voitti amerikkalainen Erin McCarthy.

Suomen Latte Art-mestaruuden tänä vuonna vei Lauri Pipinen, joka sijoittui World Latte Art-kilpailussa kesäkuussa Nizzassa sijalle 19 kolmestakymmenestä kilpailijasta, ollen hienosti pohjoismaiden paras. Latte Artin MM-kilpailun voitti Japanin Hisako Yoshikawa.

Kalle Freese vei 2013 Vuoden Baristan tittelin ja edusti Suomea Melbournessa sijoittuen sijalle 19, jättäen taakseen monta kymmentä kilpailijaa. Tänä vuonna kilpailijoita oli yhteensä 51. Kallen suositus oli tähän mennessä Suomen paras koskaan  pisteillä 519. Kilpailun voitti amerikkalainen Pete Licata pistein 631.

Vuoden 2013 Cup Tastingin Suomen mestaruus meni tamperelaiselle Pekka Hienoselle, joka vei Suomen toiselle kierrokselle MM-kilpailuissa Nizzassa. MM-kilpailun voitti Unkarin Lajos Horvath.

Suomea edusti maailmalla kilpailuiden aikana myös SCAE Suomen maakoordinaattori Hanna-Maria Huhtonen, joka osallistui Melbournen Brew Barin toimintaan ja käytti vapaaehtoistyötunteja Nizzassa World Cup Tastersin takahuoneessa.

Vuosi on ollut antoisa, mutta nyt on aika ohjata nokat kohti ensi vuotta, joka alkaakin heti polttavan kesän jälkeen. Syys-lokakuussa on odotettavissa uusia tuulia, kun Islannin Sonja Björk Grant tulee pitämään Suomeen tuomaristo- ja baristakoulutukset. Sonja on pitkän ajan SCAE:n sertifioima tuomari ja MM-kilpailuiden päätuomari. Sonjalla on kokemusta oman paahtimon ja kahvilan pyörittämisestä ja tällä hetkellä hän on tiukasti mukana World Coffee Eventsin toiminnassa ja työskentelee kahvikonsulttina. Sonja on valloittava persoona, jonka koulutukset ovat hyvin suosittuja. Koulutukset ovat tarpeellisia tiedon vahvistamisen lisäksi siksi, että tulevaisuuden tuomareiden tulee olla WCE:n sertifioimia tuomareita. Osallistuminen koulutukseen on siis suositeltavaa kaikille suomalaisille tuomareille, jotka haluavat jatkaa tai aloittaa tuomaroimisen SCAE:n ja WCE:n kilpailuissa. Baristakoulutus antaa taas teknilliset jatiedolliset opit kilpailuihin aikoville baristoille. Näistä koulutuksista lisää noin kuukauden sisällä.

Ensi vuonna tavallisten kilpailuiden lisäksi SCAE Suomi tulee järjestämään erilaisia kahvitapahtumia niin kahvialalla työskenteleville kuin kahvia fiilisteleville. Suunnitelmissa on muutama cupping-tilaisuus, luento, Latte Art Throwdown ja get to gether-iltama. Näistäkin lisää syksyllä.

Uusi kahvivuosi alkaa, mutta Suomen toimijat pyörittävät kahviloitaan, paahtimoitaan ja yrityksiään taukoamatta ja siitä heille täytyy antaa kiitosta. Kahvikulttuuri kehittyy ja kasvaa Suomessa mielenkiintoisiin suuntiin ja sen mahdollistavat nämä toimijat. Kiitos SCAE Suomen sponsoreille ja yhteistyökumppaneille sekä kaikille vapaaehtoisille ja mukana olleille. Pian taas mennään!

 

Hyvää kesän jatkoa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s