Nordic Barista Cup Oslossa 5.-7.9.2013: Vesiluentoa, luomua ja valokuvauskilpailua

Nordic Barista Cup eli pohjoismaiden kansainvälinen kahviseminaari alkaa torstaina 5.9.2013 Oslossa. Seminaarin pääteema on tänä vuonna Brasilia. Seminaari jakautuu kahteen osioon: seminaariosuuden luentoihin ja opetusosuuksiin sekä maajoukkueiden välisiin kilpailuihin.

Suomesta SEKO, Suomen Erikoiskahviyhdistys lähettää Osloon Suomen maajoukkueen. Joukkueeseen kuuluvat tänä vuonna Antti Mäkinen, Kalle Freese ja Noora Kahila. Myös muita suomalaisia on matkalla yhteen kahvialan tärkeimmistä vuosittaisista tapahtumista.

Ajankohtaisia aiheita

Nordic Barista Cup eli NBC on paljon muutakin kuin vain baristojen cuppi. Se on seminaari, jossa vuosittain keskustellaan, testataan ja kokeillaan asioita, jousta kahvimaailmassa samaan aikaan puhutaan.

Tänä vuonna kiinnostavinta antia ovat erilaiset kouluttavat cuppingit eli kahvinmaistelut, myllytutkimus ja seminaarin kolme eri teemaa. Torstaina teemana on palvelu, perjantaina tiede ja lauantaina kestävyys. Luennot käsittelevät esimerkiksi luomutuotantoa, kahviloita sosisaalisina tiloina, palvelua ja veden laaatua.

Baristamaajoukkue

NBC:hen kuuluu erottamattomana osana myös baristamaajoukkueiden välinen kilpailu. Joka vuosi kilpailulla on jokin teema ja tänä vuonna se seuraa seminaarin pääteemaa eli Brasiliaa. Jokaisesta pohjoismaasta on kerätty kolmen hengen maajoukkue ja valmentaja. Lisäksi jokaiseen maajoukkueeseen lisätään yksi brasilialainen kahvialan ammttilainen, ei välttämättä barista. Tänä vuonna Suomen joukkueessa Kahilan, Freesen ja Mäkisen lisäksi kilpailee brasilialainen .

Hyväntekeväisyyskeräyksestä valokuvauskilpailuun

Joka vuosi joukkueille annetaan tietynlaisia tehtäviä. Tänä vuonna yksi kilpailun osa oli kerätä etukäteen ennen seminaaria mahdollisimman paljon varoja lahjoitettavaksi NBC:n hyväntekeväisyyskohteeseen. Tämän vuoden kohde on Brasilian Carmo de Minasin kaupungin kehitysvammaisten koulu. Tämän pääosin kahvista toimeentulonsa saavan kaupungin alueella toimii ”Association of Parents and Friends of Exceptional” (APAE) -järjestö joka huolehtii kehitysvammaisten tukemisesta lääketieteen, kehittymisen ja toimeentulon kannalta. Varainkeruun ansiosta APAE:n tiloihin saadaan rakennettua kaksi uutta huonetta leluineen, peleineen ja välineineen. Tämän avulla tuetaan kehitysvammaisten lasten kehittymistä alusta alkaen sosiaalisella, motorisella ja tietokyvyn tasolla. Suomen joukkue sai kasaan arvostettavat 3500 euroa. Kilpailussa jokainen euro muutetaan pisteiksi ja seminaarin lopuksi eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa matkan johonkin kahvin alkuperämaahan.

Viime vuonna Suomen joukkue Joona Suominen, Niki Leskinen ja Kalle Freese voittivat kilpailun ensimmäistä kertaa Suomen historiasta. Palkintona tästä pojat pääsivät karehdittavalle kahvimatkalle Keniaan.

Joukkueilla on kilpailussa vaihtelevia tehtäviä. Varainkeruun lisäksi joukkueet pyörittävät omia kahvibaarejaan kolme päivää, osallistuvat valokuvauskilpailuun ja kilpailevat parhaasta latte artista. Lisäksi kilpailijoita arvioidaan vesiluennon yhteydessä ja kilpailijat osallistuvat myös Mathallenissa tapahtuvaan kahvinvalmistukseen.

Oslossa virtaa kahvi

Tänä vuonna Än Bee Cee järjestetään Oslossa. Tämä tarkoittaa monia vierailijoita Oslon lukuisiin kahviloihin, paahtimoihin ja ravintoloihin. Oslosta löytyykin ainakin Tim Wendelboen, Solberg & Hansenin, Supreme Roastworkin ja Kaffan paahtimot sekä kahvibaarit. Lisäksi Oslosta löytyy maailman parhaisiin ravintoloihin lukeutuva Maaemo.

SCAE Suomi toivottaa onnea Suomen baristamaajoukkueelle ja mielenkiintoisia kahvihetkiä kaikille seminaariin osallistuville!

SCAE Suomesta seminaariin osallistuu yhdistyksen maakoordinaattori Hanna-Maria Huhtonen. Lisää ajankohtaisia aiheita seminaarista tulossa myöhemmin tällä viikolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s