Kahvipäivän cupping Sävyssä sai hymyt huulille

SCAE Suomi järjesti kansainvälisenä kahvipäivänä sunnuntaina 29.9.2013 Kahvila Sävyssä Vaasankadulla kaikille avoimen cuppingin eli kahvinmaistelutilaisuuden. Sävyssä maisteltiin SCAE Suomen jäsenten kahveja itse cuppingissa ja lisäksi paikalla avustaneet baristat valmistivat kävijöille muuta ilmaista suodatinkahvia. Tunnelma oli nätti, rento, nauttiva ja ystävällinen. Ilma oli kolea, mutta Sävyn sisällä ilma oli lämmin ja kahvintuoksuinen. Paikalla levyjä oli pyörittämässä DJ Matti Oskari Bohm ja pyörähuollon opetusta antoi Pyörien Pyörän Jyri ja Sebastian.

Kahvipäivän cuppingissa maisteltiin kuuden eri jäsenemme kahveja sokkona. Kahveja jaettiin maistelijoille pahvimukeissa, joiden pohjaan oli kirjattu numero, jotta järjestävät pysyisivät kärryillä kahveista ja jotta maistelijat voisitvat valita mieleisensä kahvin vain maun perusteella. Maisteltuaan kävijät kirjasivat paperilappuun mieleisensä kahvin numeron ja tiputtivat lapun lasipurkkiin.

DSC07167

Tässä kahvien numerot (Ei järjestys):

numero 1. Kenia, Gichathaini. Kaffa Roastery.

numero 2. Kenia. Paulig.

numero 3. Etiopia Bekasso. Loisto/Pirkanmaan Kahvipaahtimo.

numero 4. Guatemala, Santa Isabel. Johan & Nyström.

numero 5. Sumatra. Cafetoria

numero 6. Etiopia Konga Natural. Turun Kahvipaahtimo.

 

Ja näin maistelijat valitsivat lempikahvinsa. Tulokset:

1. Turun Kahvipaahtimo.

Jaettu 2. Paulig, Johan & Nyström ja Cafetoria.

Jaettu 3. Kaffa Roastery ja Loisto/Pirkanmaan Kahvipaahtimo.

DSC07183
Mielenkiintoisia tuloksissa oli se, että voittajaksi äänestettiin natural-prosessoitu kahvi, jonka makumaailma poikkeaa totutuista kahveista selkeästi. Natural-prosessoinnissa kahvimarja poimitaan kahvipuusta ja asetetaan kokonaisena marjana kuivumaan auringossa korotetuille pedeille. Natural-kahveissa on usein hyvin moninainen ja marjainen maku, mutta niiden makua pidetään myös liian intensiivisenä ja näin myös jollain tavalla likaisena. Pesuprosessoinnissa kahvimarjasta erotellaan pulppauksella pavut erilleen, jonka jälkeen ne kastuvat halutun aikaa vesitankkereissa ja jonka jälkeen ne vielä pestään.

SCAE Suomi kiittää mukavasta päivästä ja onnittelee kahvia raaka-aineena vielä näin sen kansainvälisenä juhlapäivänä. Kahvi ei ole halpaa, se on nautinto ja sosiaalisten tilaisuuksien kuningatar. Lisää kuvia tilaisuudesta löytyy tapahtuman FB-sivulta.
Kuvat: SCAE Finland/Mikko Horko.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s