Kahviviikko: SCAE Suomen kahvialan koulutukset 27.1.-29.1.2014

SCAE Suomi järjestää ma-ke 27.1.-29.1.2014 Suomen ensimmäiset, kansainvälisen SCAE:n kouluttajan kahvialan koulutukset. Koulutuspaikka on Kaffecentralenin koulutustila Helsingin Lauttasaaressa (särkiniementie 5 C, 00210 Helsinki). Kouluttajana toimii pitkän linjan kahviammattilainen ja baristojen MM-kilpailuiden päätuomari, islantilainen Sonja Björk Grant. Opetuskieli on englanti, mutta paikalla olevat voivat tulkata epäselvyystilanteissa. Nämä ovat kahvialan laajimmat koulutukset Suomessa miesmuistiin!

SCAE Suomi järjestää tammikuun viimeisellä viikolla 2014 Suomessa yleisen kahviviihkon. Kahviviikon aika SCAE Suomi järjestää maanantaista keskiviikkoon kahvialan ammattilaisille suunnatut koulutukset ja torstaista perjantaihin ensimmäiset vuoden kilpailut, Vuoden Baristan ja Latte Artin semifinaalit Paulig Instituutissa. Semifinaalit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia ja myös iltaohjelmaa on luvassa ympäri Suomen, mutta varsinkin Helsingin keskustassa. Iltaohjelma koostuu kahvinmaisteluista ja leikkimielisistä kilpailuista. Seuraa meitä Facebookissa uusimpia päivityksiä varten.

Koulutusten tarkoituksena on lisätä suomalaisten kahvialan työntekijöiden ja yrittäjien ammattitaitoa sekä valmentaa baristojan ja tuomareita alan kilpailuihin. Suomessa järjestetään vuosittain neljästä kuuteen eri kahvialan SCAE:n sertifioituja kilpailuita, joiden voittajat edustavat Suomea baristojen MM-kilpailuissa maailmalla.

Kahvikoulutukset ovat avoimia kaikille, mutta suunnattu erityisesti kahviammattilaisille. Ilmoittautuminen koulutuksiin on auki tällä lomakkeella sunnuntaihin 19.1.2014 klo 24.00 asti ja on sitova. Ilmoittautua voi niin yksityshenkilö kuin yrityksen työntekijäkin. Lähetämme lomakkeen pohjalta laskun kaikille ilmoittautuneille.

Koulutuksiin liittyvissä kysymyksissä voidaan olla yhteydessä SCAE Suomen maakoordinaattoriin Hanna-Maria Huhtoseen (nc@scae.fi, +358 40 507 49 88).

Kurssikuvaukset:

1. Kilpailevien baristojen koulutus, Ma 27.1.2014 klo 13.00-18/19.00 @ Kaffecentralen, Särkiniementie 5 C, 00210 Helsinki

Suomen baristakilpailuun osallistuville baristoille suunnaattu koulutus, jossa syvennytään Vuoden Barista -kilpailun sääntöihin, tekniikkaan, makupuoleen, tuomarointiin ja muuhun kilpailuun liittyvään. Koulutuksessa syvennytään laajemmin kahvialalla kilpailemiseen, kilpailuihin valmistautumiseen ja säännöstöön, joten siihen voi osallistua muihinkin kilpailuihin osallistuvat baristat.

Kurssi sopii parhaiten kilpaileville baristoille, jotka haluavat aloittaa kilpauran tai ovat jo kilpailleet. Kurssi lisää tietämystä tarkasta säännöstöstä, tuomaroinnista, teknisistä vaatimuksista ja makupuolesta. Kurssi on teoreettinen ja käytännöllinen. Kurssiin ei sisälly sertifikaattia eikä kirjallista tai käytännön testiä.

Hinta: 89€. Kurssi maksetaan laskulla, joka lähetetään ilmoitettuun osoitteeseen.

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssilla on tilaa 14 ensimmäiselle ilmoittautuneelle.

2. Baristakoulutus, SCAE kansainvälinen sertifikaatti Taso 1, Ti 28.1.2014 klo 10.00-17.00 @ Kaffecentralen, Särkiniementie 5 C, 00210 Helsinki

Koulutus on teoreettinen ja käytännöllinen ja päättyy kirjalliseen sertifikaattikokeeseen. Kansainvälinen SCAE kouluttaa baristoja ympäri maailman luomansa sertifikaattijärjestelmän avulla ja tämä koulutus on järjestelmän ensimmäinen sertifikaatti. Sertifikaatteja suorittamalla baristat kehittävät ammattitaitoaan ja voivat esittää omistavansa sertifikaatin työpaikkoja hakiessaan.

Koulutus on suunnattu noin vuoden verran baristoina työskennelleille ja jonkin verran baristan työstä jo oppineille. Koulutuksessa ja sen jälkeisessä kirjallisessa kokeessa keskitytään kahvimyllyihin, kahvijuomien valmistamiseen, uuttamiseen, juontitapoihin, kahvin historiaan, raakakahviin, maitoon, veteen ja niin edelleen. Tämä on kattava koulutus ja sopii suurimmalle osalle suomalaisista baristoista.

Koulutus alkaa käytännöllisellä osalla, jatkuu teoreettisellä osalla ja päättyy kirjalliseen testiin.

Hinta: 89€. Kurssi maksetaan laskulla, joka lähetetään ilmoitettuun osoitteeseen.

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssilla on tilaa 14 ensimmäiselle ilmoittautuneelle.

3. Tuomaristokoulutus, Ke 29.1.2014 klo 09.00-17.00 @ Kaffecentralen, Särkiniementie 5 C, 00210 Helsinki

Tuomaristokoulutus on suunnattu kaikille Suomessa tuomaroiville kahvialan ammattilaisille. Kaikkia suomalaisia tuomareita tai kahvialan ammattilaisia jotka haluavat osallistua tuomareina SM-kilpailuihin, kehotetaan osallistumaan koulutukseen.

Tuomaristokoulutus keskittyy suurimmaksi osaksi Vuoden Barista -kilpailun tuomarointiin ja säännöstöön, mutta koulutuksessa käydään läpi muitakin tuomaroinnin tärkeitä asioita muidenkin kilpailuiden tuomareille. Koulutus ei ole sertifikaatti, mutta tämän koulutuksen käyneet henkilöt voivat osallistua vuonna 2015 mahdollisesti järjestettävään sertifikaattikoulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi yleisiä säännöstöjä ja toimintatapoja kahvialan kilpailujen tuomaroinnista, joten se sopii myös aloitteleville tuomareille ja paljon Suomessa tuomaroinneille.

Koulutus on käytännöllinen ja teoreettinen. Koulutuksessa ei ole kirjallista koetta.

Hinta: 49€. Kurssi maksetaan laskulla, joka lähetetään ilmoitettuun osoitteeseen.

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssilla on tilaa 14 ensimmäiselle ilmoittautuneelle.

Tervetuloa kouluttautumaan yhdessä! Koulutustapahtuma on myös Facebookissa.

k4

k1

k2

k3

k5

k6

k7

k8

k10

k9

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s