Kiitos Kahviviikosta!

SCAE Suomen järjestämä Kahviviikko päättyi eilen 2.2.2014. Viikon aikana SCAE Suomi järjesti kolme islantilaisen Sonja Björk Grantin kahvikoulutusta, Latte Art- ja Vuoden Barista –semifinaalit, julkisen Burundi-cuppingin ja luennon sekä viikon loppudrinkit. Viikosta jäi käteen paljon oppia, motivaatiota ja uusia naamoja.

Maanantaista keskiviikkoon 27.1-29.2014 järjestimme kolme kahvialan koulutusta. Maanantaina koulutimme kilpailevia baristoja. Koulutuksessa kävimme läpi kilpailun säännöstöä, tuomariston työtä ja kilpailussa auttavia tekijöitä. Monet kilpailijat saivat koulutuksesta vinkkejä kilpailuihin ja koulutus selvensi monia hyvin yksityiskohtaisia seikkoja säännöistä.

Tiistaina 28.1.2014 Barista tason 1 kansainvälisessä sertifikaatissa kävimme kaikkien baristojen tekniikkaa yksityiskohtaisesti läpi. Kertasimme espresson ja cappuccinon oikeaoppista valmistamista ja kahvikoneiden puhtautta. Maistelimme kahveja ja kävimme läpi kahvien eri paahtoasteita, raakapavun prosessointia ja makumaailmoja. Päivän lopuksi baristat suorittivat taidollisen ja kirjallisen tasokokeen.

Keskiviikkona 29.1.2014 koulutimme uusista ja vanhoista tuomareistamme entistä parempia. MM-kilpailuiden päätuomarin Sonja Björk Grantin johdolla tuomarit keskittyivät pistetaulukkoon, sääntöihin, tuomaroinnin yksityiskohtiin ja harjoittelivat eri tuomaroinnin osa-alueita käytännössä.

Koulutukset antoivat baristoille ja tuomareille motivaatiota jatkaa kouluttautumista ja ammattitaitonsa kehittämistä. Vaikka koulutuspäivät olivatkin pitkiä, niiden antama oppi ja motivaatio olivat sitäkin suurempia. Tulevaisuudessa tulemme keskittymään koulutuksiin muita vuosia enemmän ja ensi syksynä kaavailemmekin järjestävämme taso 1 ja 2 –sertifikaatit, edistyneemmän tuomarikoulutuksen ja mahdollisesti vielä jonkun muun koulutuksen.

Torstaina ja perjantaina 30.-31.1.2014 kilpailimme Paulig Instituutissa Latte Art –ja Vuoden Barista –finaalien paikoista. Kilpailut olivat erittäin korkeatasoisia ja varsinkin Vuoden Barista –kilpailu oli hyvin tasaväkinen. Finaaleihin lähtee nyt hyvin ammattitaitoinen joukko baristoja, jotka eivät varmasti petä katsojia. Finaalit järjestetään Helsingissä perjantaina ja lauantaina 4.-5.4.2014.

Lisäksi Kaffa Roasteryn ja Collaborative Coffee Sourcen Melanien houstaama Burundin kahvien cupping torstai-illalla 30.1.2014 ja perjantain 31.1.2014 päätösdrinksut olivat osa kahviviikkoamme.

Kiitos vielä kaikille viikon kilpailijoille, tuomareille, kouluttajallemme Sonjalle, Kaffecentralenille, Pauligille, Books & Antiquesille, järjestäjille ja vapaaehtoisille. Tästä on hyvä taas jatkaa.

Latte Art (17 of 31)

Kahviviikko_Kuva+kuvitus

_MG_1782

_MG_1832

_MG_1843

_MG_1857

_MG_1818

Latte Art (25 of 31)

Latte Art (4 of 31)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s