Vuoden 2015 Latte Art-kilpailut peruttu, Brewers Cupin kilpailupäivä siirtyy maaliskuulle

Suomessa järjestetään vuosittain kahvialan ammattikilpailut, joita on kuusi erilaista. Näistä Suomessa useimmiten järjestetään neljä, jotka ovat Vuoden barista-, Latte Art-, Brewers Cup- ja Cup Tasting –kilpailut.

Tänä vuonna järjestetään kolme pääkilpailua

Tänä vuonna SCAE Finland järjestää vain kolme kilpailua: Vuoden Baristan, Brewers Cupin ja Cup Tastingin. Latte Art ei tänä vuonna kerännyt kuutta kilpailijailmoittautumista, joka on kilpailujen järjestämisen rajana.

Latte Art peruuntuu vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Alunperin 5.2. (semifinaalit) ja 21.3. (finaali) järjestettäviksi suunnitellut Latte Art-kilpailut perutaan joten tänä vuonna Suomi ei myöskään ole edustettuna World Latte Art Championship-kilpailussa. Kilpailijat jotka ovat ilmoittautuneet kilpailijoiksi kyseiseen kilpailuun, tulevat saamaan jo maksamansa ilmoittautumismaksun takaisin tileilleen lähipäivinä.

Osallistujamäärän vähäisyys yhteydessä maailman kahvitrendien kanssa

Latte Artin vähäinen osallistujamäärä liittyy kahvimaailmassa yleisesti etenkin pohjoisessa vallitsevaan suodatinkahvibuumiin, jossa maitojuomien kiinnostus on laskenut ja taas suodatinkahvien valmistus kiinnostaa ammattilaisia nyt enemmän. Muutama vuosi sitten Latte Art –kilpailu oli todella suosittua ja Vuoden Barista –kilpailukin nostaa jälleen päätään muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Kilpailukiinnostus seuraa aina maailmalla yleisiä trendejä ja osasimmekin odottaa vähäistä osallistujamäärää kyseiseen kilpailuun. Ensi vuonna asia voi taas olla jo ihan toisin.

Brewers Cup siirtyy tammikuun lopulta maaliskuulle

Latte Artin peruuntumisen ja kustannussyiden takia Brewers Cup siirtyy järjestettäväksi tammikuulta maaliskuun loppuun. Tuomariston kustannussyistä ja Latte Artin peruuntumisen vuoksi koemme, että Brewers Cup tulee järjestää maaliskuussa muiden kilpailuiden yhteydessä. Kilpailupaikka on Helsingin Suvilahden Kellohalli Helsinki Coffee Festivalin yhteydessä. Kilpailu käydään yhdessä Vuoden Baristan- ja Cup Tasting-kilpailujen kansssa. Lisätietoja julkaistaan lähiaikoina.

Lisätiedot:

Maakoordinaattori, Hanna Huhtonen

hhuhtonen@gmail.com /+358 40 507 49 88

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s