Voittaminen on toissijaista

Vuoden 2015 Brewers Cupin Suomen mestaruuden vei Mikaela Wallgren. Mikaela asuu Tanskassa ja työskentelee yhdellä pohjoismaiden tunnetuimmista pienpaahtimoista, Coffee Collectivella, baristana ja HR-vastaavana. Voitto vei Mikaelan edustamaan Suomea kesällä Göteborgissa järjestettyihin maailmanmestaruuskisoihin, jossa oli kilpailijoita 28 eri maasta. Brewers Cupissa kilpailijat valmistavat tuomaristolle kolme identtistä suodatinkahvia mahdollisimman tarkan ja osuvan makukuvauksen kera.

FullSizeRender
Kisakahvi saapui paahtimolle

Suomen kisojen voitto ja mahtava sijoitus maailmalla eivät irronneet ilman kovaa treeniä ja valmentautumista. Mikaela kertoo Suomen voiton olleen yllätys hänelle itselleenkin, vaikka hän oli treenannut paljon ja tehnyt töitä kisasuorituksensa eteen. Suoritus meni lavalla nappiin – Mikaelan varma suoritus oli ylivoimainen, ja hänen käyttämänsä aika kahvin valintaan ei mennyt hukkaan, sillä ylivertaisen makuinen kahvi toi tuomaristolta huippupisteet.

 

Eri paahtojen maistelua

Maailmanmenstaruuskisoihin Mikaela lähti treenaamaan muutama viikko voittonsa jälkeen tarkan aikataulun mukaan. Jokaiselle viikolle oli oma teemansa, esimerkiksi paahtoprofiilin valinta. Halu viedä omaa osaamista eteenpäin motivoi ja auttoi jaksamaan treeniviikkojen läpi. Mikaelan kisasuorituksen teemaksi valikoitui eettisyys ja laatutietoisuus kahvin viljelyssä ja hinnoittelussa. Hänen mukaansa kahvialalla työskentelevien on hyvä pitää mielessä viljelijöiden panostuksen vaikutus kahvin hintaan ja laatuun. Erinomaisesta kahvista on oltava valmiita maksamaan reilu hinta.

Mikaelan apuna treeneissä oli myös Coffee Collectivella työskentelevä Rasmus Gamrath. Maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautuminen vaatii paljon taustatyötä sekä loputtomia treenitunteja, joiden aikana kisasuoritusta hiotaan. Mikaela kertoi vetäneensä kisasuorituksensa jopa kaksikymmentä kertaa läpi, välillä treenituomariston, välillä kameran edessä. Treenaaminen näkyikin Mikaelan varmassa ja rennossa kisasuorituksessa

Ennen ekaa läpimenoa
Ennen ekaa läpimenoa

Kisapäivänä Earth, Wind & Fire auttoi fiiliksen nostattamisessa ennen omaa suoritusta. Hinku päästä vetämään oma suoritus oli kova, ja lavalla Mikaela kertoo homman rullaanneen kuin itsekseen heti hänen painettuaan kellon käyntiin.

Maailmanmestaruuskisojen tuomareilla oli hieman erilainen näkemys Mikaelan valmistaman kahvin mausta ja aromeista kuin Mikaelalla itsellään, mikä tuli hänelle yllätyksenä.

Mikaela sijoittui MM-kisoissa kuitenkin hienosti sijalle 11. Treeni ja vähäinen vapaa-aika palkittiin Suomen kaikkien aikojen parhaalla sijoituksella kyseisissä kisoissa. Mikaela ei jäänyt myöskään kauas omasta tavoitteestaan sijoittua kymmenen parhaan joukkoon.

Kilpailukokemuksen viimeisessä kuvassa kiteytyy Mikaelan kiitollisuus, ylpeys ja hyvä fiilis taakse jääneestä kilpailusta. Näin hän kuvailee kisakahviansa:

Mikaela“Tämä kahvi teki minuun älyttömän hienon vaikutuksen. Kaikki viljelijän työstä prosessoinnin ja paahdon kautta minun käsiini. Tässä kahvissa oli niin monta makutasoa: hapokkuutta, makeutta, kermaista vartaloa ja miellyttävää kitkeryyttä – älytöntä hedelmäisyyttä, pähkinäisyyttä ja puhtautta unohtamatta. Tässä kuvassa, kuten vielä tänäkin päivänä, olen täysin tyytyväinen omaan suoritukseeni kisalavalla ja siihen kaikkeen mitä tällä kisapolulla opin, enempää en olisi voinut tuona päivänä laittaa likoon. Kisasijoitus on hyvä ja antaa varmuutta siitä, että harjoittelemillani asioilla on mahdollista pärjätä myös kansainvälisellä asteikolla. En voi olla kuin kiitollinen kaikesta saamastani avusta ja tsemppauksesta!”

 

Tästä voit vielä katsoa Mikaelan suorituksen kisoissa

http://livestream.com/accounts/3965928/events/4088204/videos/90445023/player?autoPlay=false&height=360&mute=false&width=640

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s