Kilpailijaesittelyssä: Jani Mikkonen

Brewers Cup -kilpailija:

Jani_2

Kuvat © Café Artisan
Jani Mikkonen

Café Artisan

Kuka on Jani?
Olen helsinkiläinen intohimoinen kahvinystävä. Työskentelen baristana ja olen Artisan Cafén perustaja.

Miten päädyit kahvin pariin?
Innostus kahviin on lähtöisin isovanhempien kahvipöydästä. Kahvia jauhettiin käsikäyttöisellä kahvimyllyllä ja kahvi tuoksui todella hyvältä. Kun sitten maistoin kahvia, maku tuottikin pettymyksen. Ihmettelin, miten joku mikä tuoksuu noin hyvältä, voi maistua niin pahalta! Siitä lähti kiinnostus perehtyä kahviin, miten sen saisi maistumaan yhtä hyvälle kuin miltä se tuoksuu.

Olin yhdeksän vuotta päivätöissä muulla alalla ja kahviin paneuduin omaksi nautinnoksi. Yhteensattumien kautta päädyin lopulta työhön, joka vastaa omaa intohimoa.

Mikä sai lähtemään kisaamaan?
Minulla on kyky nähdä isoista kokonaisuuksista yksityiskohtia. Lähdin kisaamaan haastaakseni itseni. Itsen ylittäminen onnistuu parhaiten paineen alla. Se myös tuo esiin omasta intohimosta uusia puolia. Kun on ensin itse valmistaunut ja pohtinut asioita syvemmin yksin pimeässä huoneessa, on hienoa tuoda lopputulos ulos sieltä muiden nähtäväksi.

Paras kahvimuistosi?
Näitä tulee mieleen useampia. Tietenkin ensikohtaaminen kahvin kanssa. Myös se, kun V60:llä sai ensimmäisen kerran reseptin kohdilleen. Mieleen tulee myös vuonna 2013 maistamani Hacienda La Esmeraldan Geisha. Se oli sellainen kahvi, että lähti korvat päästä!

scae_facebook_2017_FIN

Janin edesottamuksia pääset seuraamaan Brewers Cup -kilpailuissa Kaapelitehtaalla 22.4. Helsinki Coffee Festivaleilla. Hanki lippusi Tiketistä ja seuraa kahvin tuoksua paikalle! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s