Sponsorimme Good Life Coffee 5v!

GLC20170418_110827

Mistä nimi Good Life Coffee?
”L.A.ssa toimi aikoinaan Good Life Cafe jossa aikansa kovimmat UG räppärit kokoontuivat räppäämään. Kyseinen musiikki ja artistit ovat olleet kuuntelussa, joten Good Life Coffee on tribuutti tuolle paikalle, tosin meille jengi tulee juomaan kahvia.”

 

Sponsorimme Good Life Coffeen taivalta on taittunut upeat viisi vuotta! Omistaja ja perustaja Lauri Pipinen unelmoi pitkään oman ravintolan avaamisesta. Ala oli ollut mieltymyksenä jo pidemmän aikaa, unelma omasta ravintolasta vain muuttui unelmaksi omasta kahvilasta, kun Lauri alkoi uppoutua kahviin enemmän ja enemmän. Lauri opiskeli hotelli- ja ravintola-alalla Laureassa ja Perhon Ravintolakoulussa. ”Kun koulut oli käyty niin päätin laittaa oman paikan pystyyn, ettei jää jossiteltavaa.”

Lauri halusi viedä omaa yritystä eteenpäin kahvi edellä. Se on yhä yksi pääkulmakivistä. Mutta sen lisäksi kaiken muunkin tuli olla laadukasta: Good Life Coffeessa suositaan paljon vastaavia pieniä yrityksiä, jotka tekevät tuotteensa samalla meiningillä kuin he tekevät kahvin. Lauri halusi myös luoda rennon kivijalkakahvilan, johon on helppo ja mukava tulla asioimaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti maailmankin mittakaavassa kahvin suurkuluttajia. Siitä huolimatta kahvikulttuuri on meillä lämmennyt hitaammin speciality coffee -skenelle. Good Life Coffeen avatessa ovensa vuonna 2011 Suomen piirit olivat hyvin pienet. ”Ei täällä ollut oikeestaan kuin Kaffa Roastery ja Kahvila Sävy ja La Torrefazione.”
Genre siis oli kaiken kaikkiaan melko uusi, mutta kiinnostusta kahviin tuntui olevan. Asiakkaat löysivät paikalle hyvin heti avamisesta lähtien. Lauri oli tuolloin vielä hallitseva Barista Suomen mestari ja sai paljon huomiota mediassa. Ihmiset osasivat odottaa jotain parempaa. ”Otettiin sellainen tyyli, että koitetaan myös ”rummuttaa” sitä, että meidän kahvi ei ole sitä ihan perussumppia.” Kaikki eivät tätä ymmärtäneet, mutta Lauri kertoo, että ainakin osan heidän asiakkaansa kahvitottumuksia he ovat muuttaneet.

 

”Sen kahvin pitää olla oikeesti hyvää.”

 

Miten Lauri kokee Suomen kahvikulttuurin kehittyneen GLC:n aikana? Lauri kertoo, että nykyään homma on jo peruskauraa: kahviloita ja paahtimoita on paljon enemmän. Markkinoille ei pääse enää niin helposti pelkästään sillä, että tekee maistuvaa kahvia. Pitää olla jotain muutakin annettavaa. Lauri huomauttaa myös, että kahvin pitää olla oikeasti hyvää. On paljon ns. speciality coffee -paikkoja, joissa kahvi on hirveämpää kuin Ärrällä tai Nesteellä.

GLC20170418_104705Viiden vuoden aikana on tapahtunut paljon myös GLC:n sisällä. Lauri kertoi oman kahvilansa huippuhetkistä, joista oman paahtimon perustaminen vuonna 2014 oli iso juttu. ”On hienoa tarjoilla oman paahtimon kahveja.”
Flow Festareille pääsy on myös yksi hienoimmista saavutuksista. ”Tuli sellanen fiilis, että ollaan oikeesti ”isompi” kuin vain pieni kahvila Kalliossa, ja että jengi tuntee ja arvostaa.”
Myös asiakkaat ovat olleet suuressa roolissa osana kahvilan tarinaa. ”Kaikki vakkarit, niistä on tullut kavereita. Tulisi tylsää jos niitä ei olisi, ja tulee myös fiilis, että on luonut jotain minne on mukava palata uudestaan ja uudestaan.”

Kahvilakulttuuri on mennyt paljon eteenpäin, mutta vielä on paljon, missä voitaisiin kehittyä enemmän. Mitä odotuksia Laurilla on tulevaisuudelle?
Lauri ottaa puheeksi ravintolat. Usein tulee tunne, että ravintoloissa kahvia vähätellään, eikä siihen panosteta. Useissa paikoissa on jo toki otettu askel parempaan suuntaan.
Lauri toivoo myös, että kahviin keskittyviä paikkoja aukeaisi enemmän ja rohkeammalla otteella, isosti, johonkin ytimeen.

Ehkä GLC tekee sen joskus?

GLCg20170418_112638
Mikä kahvissa on tärkeintä? ”Se antaa haasteita vieläkin. Jos se olisi liian ”helppoa” olisi siihen varmaan jo turtunut ja siirtynyt eteenpäin. Pitää olla haasteita.”

 

Good Life Coffee
Kolmas Linja 17
00530 Helsinki

Ma-Pe 08:00 – 18:00
La 09:00 – 16:00

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s