Sponsorimme: Coffea

18033182_14jo

Tapasimme Coffean omistajan ja perustajan Jorgos Skaniakosin Helsinki Coffee Festivaleilla! Jyväskylässä sijaitseva kahvi- ja teekauppa on vahvasti mukana kehittämässä Suomen kahvikulttuuria eteenpäin ja sponsoroi yhdistyksemme toimintaa.

Mistä Jorgosin kiinnostus ja ura kahvialalla lähti? Jorgos aloitti työt 16-vuotiaana Ateenassa kahvibaarissa, jossa kahvihommat lähtivät käyntiin yksigruppoisella koneella. Hän teki paljon töitä myös baarimikkona ja ravintoloissa, mutta pääsääntöisesti kahviloissa. 80-luvun lopulla vaatimukset kahvin suhteen olivat hieman erilaiset kuin nykyään – erikoiskahvien maidon tuli olla isoa ”saippuakuplavaahtoa”!

Jorgos muutti Suomeen Jyväskylään vuonna 1996. Hän työskenteli ravintoloissa ja häntä alkoi ihmetyttää vallitseva kahvin laatu suhteessa siihen kuinka paljon suomalaiset joivat kahvia. Kahvia täällä kuluu, mutta laatuun ei silti panosteta yhtä paljon. Koska Jorgos halusi työskennellä jonkin asian parissa, mitä todella rakastaa – ja hän todella rakastaa kahvia – hän halusi tehdä jotain asialle. Ensiajatus oli oman paahtimon perustaminen, mutta koska Jorgos rakastaa myös asiakaspalvelua ja ihmisten kanssa oloa, hän halusi tehdä kahvin kanssa jotain, missä pääsisi enemmän ihmisten ilmoille. Siihen aikaan Suomessa ei ollut kovinkaan paljon paahtimoita. Jorgos matkusteli ulkomailla, kuten Saksassa. Siellä kahvi ei miellyttänyt tarpeeksi paljon, mutta Ruotsista löytyi Johan & Nyström, jonka kanssa Jorgos aloitti yhteistyön.

Jyväskylässä kahviin ei oltu totuttu panostamaan ja yleisesti kahvikulttuuri pyörii edelleenkin kahvilaketjujen ympärillä. Erikoiskahveja myyvänä yrityksenä täytyy tehdä paljon enemmän töitä ja tuoda esille jatkuvasti sitä, miksi ne kahvit ovat parempia. Pikku hiljaa kuitenkin vuosien aikana ihmiset ovat alkaneet kiinnostua enemmän laadusta ja kahvin alkuperästä.

Kahvit Jorgos valitsee Coffealle sample-eriä maistelemalla ja kiertämällä jatkuvasti eri paahtimoissa. Hän valitsee pieniä eriä eri paahtimoilta, jotta asiakkailla olisi mahdollisuus päästä maistelemaan useita erilaisia kahveja ja saada ne mahdollisimman tuoreina. Tärkeitä arvoja Coffealla ovat laatu, puhtaus, kestävyys ja läpinäkyvyys.

Kaiken kaikkiaan Jorgos on hyvin myönteinen sen suhteen, että kahvikulttuuri on koko ajan kehittymässä parempaan suuntaan. Pikku hiljaa aletaan keskittyä enemmän laatuun kuin määrään. Myös Helsinki Coffee Festivalien kaltaiset tapahtumat ovat hyviä herättelemään ihmisten kiinnostusta. Haasteena on, että Suomen kahviskene pyörii melkolailla vain pääkaupunkiseudun ympärillä. Sellaisiin paikkoihin kuin Jyväskylä tarvittaisiin paljon enemmän näkyvyyttä, jotta kahvikulttuuri lähtisi paremmin nousuun myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja pienemmillä paikkakunnilla.

Iso suositus kaikille jyväskyläläisille ja Jyväskylän seudulla matkustaville: Käykää ihmeessä Coffealla, niin saatte varmasti hyvää kahvia!

PNGlogoColorLarge_rajattu
Yliopistonkatu 36, Torikeskus
40100 Jyväskylä
Ma – Pe 9-18
La 10-16
Su 12-16

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s