Sponsorimme Mixtec

17973836_766451740191477_7025556721773722713_o
Markus Sillanpää Mixteciltä loihtimassa drinkkejä kahvista ja teestä. Kuva Paavo Pykäläinen

SCAE Finlandin tukijat ja sponsorit eivät kaikki keskity pelkästään kahviin. Olemmekin iloisia siitä, että tukijoukoistamme löytyy monipuolista osaamista ja että kahvi ja yhdistyksen toiminta nähdään tärkeänä laajemmallakin kentällä!

Mixtec on hieno esimerkki tällaisesta sponsoriyrityksestämme. Nämä juoma-alan ammattilaiset taituroivat oikeat juomat ja laitteet niin baareille, kahviloille, ravintoloille, hoteilleille kuin toimistoillekin.

Mixtecin tarina sai alkunsa salmiakkisiirapista. Vuonna 1992 yrityksen omistaja alkoi keittää helsinkiläisessä vuokrakeittiössä kyseistä juomaa ja siitä lähtien tuoteportfolio on kasvanut palvelemaan foodservice-alan juomatarpeita kokonaisvaltaisesti. Nykyään heidän toimintaansa kuuluu erilaisten juoma-alan tuotteiden ja konseptien maahantuonti, myynti ja markkinointi. Heidän arvoihinsa kuuluu asiakkaidensa palvelu mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja ammattitaidolla. ”Kun tarjoamme asiakkaillemme oikean välineistön, tuotteet ja koulutuksen, uskomme sen parantavan myös loppukuluttajan palvelukokemusta.”

20170421_144919

Miten Mixtec liittyy kahviin? Juoma-alan ammattilaisena oli olennaista löytää suomalaiseen suuhun sopiva kahvi, sillä kaikkihan tietävät, että kahvi on suomalaisen kulttuurin kulmakiviä. Niinpä haluttiin löytää paahtimo, joka pystyy tuottamaan tasalaatuista ja hyvän makuista kahvia satokaudesta riippumatta. Lopulta näihin kriteereihin pystyi parhaiten vastaamaan Dallmayr, joka onnistui vakuuttamaan laadukkaalla kahvi- ja teevalikoimallaan, erinomaisella tummapaahtoisella kahvillaan ja tarinallaan. Dallmayr on saksalainen kahvitalo, joka on paahtanut kahvia perheyrityksenä 1700-luvulta alkaen. He valmistavat kaikki tuotteensa intohimolla ja eettisiä periaatteita vaalien.
Dallmayr on tunnettu tummapaahtoisista kahveista, jotka ovat pehmeitä suutuntumaltaan. Mixtecillä uskotaan, että tällainen kahvi sopii hyvin suomalaisen kahvikuluttajan makuun.

Kahvilla on siis oma olennainen paikkansa Mixtecin tuoteporfoliossa. ”Kahvipakettiin” kuuluu hyvän kahvin lisäksi teet, tarjoiluastiat, laitteistot ja maitotuotteet sekä makusiirapit.
Kahvi on kulkenut mukana myös erilaisissa tapahtumissa, joissa Mixtec on kiertänyt. Esimerkiksi alan messuilla ja viime vuonna kasvuyritystapahtuma SLUSH:ssa. ”Kahvimme saa aina hurjasti positiivista palautetta, missä tahansa olemme.”

18056357_766451776858140_1199294044466137330_o
Markus Sillanpään valmistama drinkki. Kuva Paavo Pykäläinen

Dallmayr-brändi oli esillä myös tämän kevään Helsinki Coffee Festivaleilla ja Mixtecin drinkkimestari Markus Sillanpää neuvoi kuinka teetä ja kahvia voi hyödyntää drinkkien valmistuksessa.

Mixtecillä halutaan olla mukana kahvikulttuurin eteenpäin viemisessä. Tästä syystä he lähtivät tukemaan myös SCAE Finlandin toimintaa. ”SCAE:lla on samanlainen ideologia kuin meillä. Molempien tavoitteena on lisätä oman alan ihmisten ammattitaitoa hyvien tuotteiden ja koulutuksen myötä. Teemme paljon koulutuksia jo baarien puolella ja lisääntyvissä määrin myös kahvin kanssa.”

Juoma-alan moniammattilaisena Mixtec on keulapaikassa näkemässä, mitä Suomen juoma- ja ravintolakulttuurissa tapahtuu. Yrityspuolella toiset ovat kiinnostuneempia kahvin laadukkuudesta kuin toiset, mutta joillekin laadukkuus ja kestävyys on jopa tärkein ehto kahvin valinnassa. Mixtecillä uskotaan vastuullisuuden merkityksen kasvavan yritysten hankintapäätöksissä.
Ravintoloissa kahvi on usein jätetty taka-alalle – vaikka se on viimeinen asia, jonka asiakas ravintolassa nauttii. ”Kuluttajan kasvanut tietoisuus kuitenkin on lisännyt ravintoloiden halua panostaa myös kahviin. Kiitos tästä kuuluu myös teille!”

Entä mikä voisi olla erikoiskahvialan seuraava askel kohti kuluttajia ja yrityksiä? ”Toimistot. Toimistoissa juodaan hurjia määriä kahvia päivittäin ja sitä tarjotaan myös tärkeille vieraille ja asiakkaille. Yksi tapa erottautua muista on tarjota laadukkaat kahvit ja teet.”

Pyysin myös drinkkien teon maailmanmestaria Markus Sillanpäätä vinkkaamaan kahvikansalle sopivan kesädrinkin. Tässä Siltsun kahvidrinkkivinkki kesään:

Jallu-Butter-latte
4cl Jallushotti
2cl Modo Butter Scotch
1 espressoshotti
Kylmä maitovaahto

Täytä pitkä lasi jäillä. Mittaa jallu ja siirappi lasiin ja sekoita. Lisää päälle espressoshotti ja kylmä maitovaahto. Sekoita ja nauti.

Tuleeko tästä kesän hitti?

18056451_766450783524906_1820662013124858233_o
Dallmayrin pisteellä Helsinki Coffee Festivaleilla pääsi maistelemaan Dallmayrin luomuespressoa kasvimaitojen kera. Kuva Paavo Pykäläinen


Mixtec
Petikontie 20,
01720 Vantaa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s