Vuoden 2018 sponsorit

VUODEN 2018 SPONSORIT

togetherwith

TOGETHER WITH

WILFA
Wilfa toimii tänä vuonna pääsponsorinamme Brewers Cup -kilpailuissa. Wilfa on vuonna 1948 perustettu perheyritys, joka toimittaa pienelektroniikkalaitteita tuhansiin koteihin. Wilfa panostaa tavaramerkissään muotoiluun, laatuun, turvallisuuteen ja innovatiivisuuteen.

Viime vuosina Wilfa on keskittynyt erityisesti kahvilaitteisiin ja muihin kahvitarvikkeisiin. He lanseerasivat oman Wilfa Svart -tuotesarjan ja he vastaavat myös Nescafe DolceGusto kapselikeittimien laitemyynnistä.
https://www.wilfa.fi/

HOLMEN COFFEE
Holmen Coffee on Helsingissä sijaitseva artesaanipaahtimo. Arnd Brockmüller aloitti ensin kahvinpaahdon kotonaan ja Hampurista Suomeen muutettuaan hän joutui toteamaan, ettei täällä ollut häntä miellyttävää kahvia. Niinpä se täytyi paahtaa itse. Holmen Coffee syntyi Suomen Saaristomerellä, mistä se saikin nimensä. Paahtimo pyrkii tekemään kahveistaan pehmeitä ja miellyttäviä juoda. Raaka-aine on heille tärkeä, sillä heidän mottonsa kuuluukin: ”Bad coffee sucks.”

holmen.coffee/home-2/

KAFFA ROASTERY
Kaffa Roastery on jo 10 vuoden ajan rikastuttanut kahvikulttuuriamme ja vienyt laadukkaan kahvin sanomaa eteenpäin. Kahvipaahtimosta lähtenyt toiminta on laajentunut ja nykyään samoissa tiloissa on myös koulutustilat ja kahvila. Kaffa Roasterylla panostetaan laatuun ja tuotantoketjujen läpinäkyvyyteen. Konkreettisia tekoja ovat mm. Kaffa Handshake -sopimukset viljelijöiden kanssa ja pyrkimys siihen, että hankintaketjusta tulisi asiakkaalle 100% läpinäkyvä.

https://www.kaffaroastery.fi/

ROBERT PAULIG ROASTERY
Robert Paulig Roastery aloitti toimintansa Katajannokalla vuonna 1987. Nykyään pienpaahtimo toimii Porvoon Tolkkisissa. Paahtimo paahtaa kahvinsa raaka-ainetta kunnioittaen tuoden siitä parhaat puolet esiin. Robert Paulig Roastery tunnetaan mm. Art Roast -sarjan kahveistaan, joihin kuuluvat esimerkiksi Tom of Finland – ja Muumi -kahvit.

http://www.robertpaulig.com

MOKKAMESTARIT
Mokkamestarit aloitti toimintansa 5 kilon Probatilla Tampereella vuonna 1990. Paahtimo raivasi jalansijaa erikoiskahveille Suomen markettikahvikulttuurin rinnalle ja laajensi toimintaansa tukkumyyntiin. Nykyään yritykseen kuuluu paahtimon lisäksi koulutustilat ja omat kahvikaupat ja teebrändi. Kehitys jatkuu koko ajan ja yrityksessä halutaankin pysyä kahvialan aallonharjalla.

http://mokkamestarit.fi/fi

 

collaborationwith

IN COLLABORATION WITH

BARISTA INSTITUTE
Paulig Barista Institute on perustettu ylläpitämään ja lisäämään kahvialan osaamista. Koulutuksiin ovat tervetulleita sekä kahvista kiinnostuneet että alan ammattilaiset. Tarjonnasta löytyy kursseja alkeista vaativampiin kokonaisuuksiin. Heidän sivuillaan toimii myös kansainvälinen baristayhteisö, josta löytyy blogitekstejä ajankohtaisista asioista, ohjeita, reseptejä ja vallitsevia trendejä.

https://www.baristainstitute.com/

ROCK PAPER SCISSORS – RPS ROASTING
Vuonna 2017 kesällä aloitti Kuopiossa toimintansa RPS Roasting -paahtimo, jonka omistajiin kuuluvat aiemmin Johan & Nyströmiltä tuttu Jesse Parkkali, mm. kansainvälisten kilpailujen tuomaristosta tuttu kahvialan monitaituri Teija Lublinkhof sekä Kuopiossa toimiva olutpanimo RPS Brewery, jonka mukaan paahtimokin sai nimensä. Yrityksen arvoihin kuuluvat raaka-aineen kunnioittaminen, laatu ja kahvin jäljitettävyys. Tämä indiepaahtimo tuo kahvikulttuuriin mukaan omannäköisen tuulahduksen katu-uskottavilla logoillaan ja kahvietiketeillään!

www.rpsroasting.fi/

KAFFECENTRALEN
Kaffecentralen toimii kahvin, teen, kahvilaitteiden ja -tarvikkeiden maahantuojana ja tukkurina sekä laitehuoltajana. Valikoimiin kuuluu mm. espressokoneiden kärkimerkki La Marzocco. Yritysasikkaiden lisäksi Kaffecentralen palvelee kuluttajia kahdessa kivijalkamyymälässä tarjoten myös erilaisia kursseja. Kaffecentralenin juuret ovat lähtöisin intohimosta aitoon italialaiseen espressoon. Pienimuotoisena sivutoimena alkunsa saanut maahantuonti- ja jakelutoiminta kehittyi erilliseksi yhtiökseen vuonna 2007 ja on siis jo reilun kymmenen vuoden ajan palvellut Suomen kahvialaa ammattitaidollaan.

https://www.kaffecentralen.com/

JOHAN & NYSTRÖM
Johan & Nyström on ajanut kahvivallankumousta jo vuodesta 2004 alkaen. Yrityksen toiminnassa Direct Trade -hankintamalli ja läpinäkyvyys ovat isossa roolissa, jossa vaalitaan suoria yhteyksiä ja pitkiä yhteistyösuhteita viljelijöiden kanssa. Kahvit paahdetaan slow roast -menetelmällä, jolloin kahvin maut saavat kehittyä rauhassa. Kahvin lisäksi Johan & Nyströmiltä löydät myös laadukkaat teet.

https://johanochnystrom.fi/

VALIO
Sponsorijoukkoamme rikastuttaa myös Suomen meijerialan kärkinimi Valio. Yrityksen synnyn juuret ulottuvat jopa 100 vuoden päähän. Yrityksen perustivat maanviljelijät vuonna 1905 ja nykyään Valio on Suomen suurin maitoalan yritys. Arvomaailmaan kuuluu kestävät tuotntotavat ja eläinten hyvinvointi. Maito on isossa osassa baristojen työtä ja siksi laadukas maito on myös kahvialalla tärkeä raaka-aine.

http://www.valio.fi

 

supporters

SUPPORTER

SLURP
Slurp on netin välityksellä toimiva palvelu, jonka avulla voit saada tuoretta artesaanikahvia suoraan postiluukkuusi tai toimistoosi. Valikoimissa on useita pienpaahtimoita ja erilaisia kahveja jokaiseen makuun. Tämän lisäksi Slurp haluaa kantaa kortensa kekoon Suomen kahvikulttuurin kehittäjänä järjestämällä esimerkiksi suosittuja Paahtimopäiviä yhteistyöpaahtimoidensa kanssa. Yritys perustettiin kesällä vuonna 2014 kolmen kahvia rakastavan visionäärin voimin. Yritys on sittemmin kasvanut ja pian porukkaan kuuluu jo 11 työntekijää!

https://www.slurp.coffee/

GOOD LIFE COFFEE
”Avoid bad life” kuuluu kalliolaisen kivijalkakahvilan motto, mikä sisältää neuvon välttää myös pahaa kahvia – eikös se ole isolta osin sama asia? Good Life Coffee avasi ovensa vuonna 2011, jolloin erikoiskahvikulttuuri oli Helsingissä vasta ottamassa ensiaskeleitaan. Kahvila saa kahvinsa omalta paahtimoltaan, jonne valikoidaan maailmalta vain laadukkaita papuja.

https://goodlifecoffee.fi/

MOCCAMASTER
Tänä vuonna Moccamaster sponsoroi Cup Tasters SM-kilpailut!

Moccamaster on vakiinnuttanut paikkansa kahvinkeitinten mestarina – kun puhutaan ”moccamastereista” tiedetään heti mistä on kyse ilman, että asiaa tarvitsee tarkentaa. Ensimmäiset Moccamaster-keittimet saapuivat Pohjoismaihin vuonna 1971. Kaikki keittimet valmistetaan ja kootaan käsityönä tehtaalla Hollannissa.
https://www.moccamaster.com/fi/

HELSINKI COFFEE FESTIVAL
Yksi vuoden suurimmista kohokohdista kahvialalla on Helsingin kahvifestivaalit, jotka ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa jokakeväisenä tapahtumana. Festivaalit kokoavat yhteen kahvikansaa niin kuluttajista kuin ammattilaisista aina pienpaahtimoista kahviloihin ja muihin kahvia lähellä oleviin toimijoitsiin. Tapahtumassa on aina hurjasti maisteltavaa useiden eri kahviyritysten valikoimista sekä opettavaisia workshopeja ja keskusteluita. Festivaalit toimivat myös SCA Finlandin järjestämien kahvialan kuumimpien kilpailuiden näyttämönä!

http://www.helsinkicoffeefestival.com/

COFFEA
Coffea ajaa asiaa laadukkaamman kahvin puolesta Jyväskylässä. Pieni kahvi-, tee- ja suklaakauppa myy myös tarvikkeita kotikäyttöön ja järjestää myös kursseja innokkaille kotibaristoille. Kahvivalikoima koostuu suomalaisten ja ulkomaisten paahtimoiden pavuista, jotka valitaan näyte-eriä maistelemalla. Valikoimiin halutaan vain hyvät, laadukkaat kahvit, joiden alkuperä on tiedossa.

http://www.coffea.fi/

PIRKANMAAN PAAHTIMO
Tampereella sijaitsevan paahtimon alkujuuret löytyvät Toijalasta vuonna 2007 avatusta paahtimosta ja käytetystä Probat-paahtimesta. Pienien mutkien kautta paahtimo siirtyi nykyisiin tiloihin Tampereelle, jonne hankittiin myös uusi Probat. Nykyään paahtimon tiloissa on myös kahviakatemia, joka tehtiin testaamista, tuotekehitystä ja koulutusta varten. Paahtimon intohimona on laadukkaat ja mielenkiintoiset kahvilaadut, joita voi jakaa eteenpäin myös muiden nautittavaksi.

http://www.pirkanmaanpaahtimo.fi/

SUOMEN BARISTAYHDISTYS
Yhdistys on perustettu baristojen ammattitaidon arvostuksen nostamiseksi ja paremman kahvin tuomiseksi niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin. Yhdistys järjestää erilaisia workshopeja, tapahtumia ja esimerkiksi matkoja ulkomaille. Viime syksynä yhdistys teki baristaretken Osloon, jossa mm. cuppailtiin kahveja paahtomestari Tim Wendelboen kanssa ja vierailtiin Kaffikaze-kahvifestareilla.

https://www.baristat.fi/

LA TORREFAZIONE
Torressa kahvin laatu on pääasiassa, mutta yritys painottaa myös, ettei kahvin tarvitse olla liian vakavaa ja kahvihetki koostuu paljon muustakin kuin vain laadukkaasta raaka-aineesta. Torren kahvi-ideologiaan kuuluu pitkät kumppanuudet tuottajien kanssa sekä paahtajat ja baristat, jotka ammattitaidollaan tuo kuluttajille esille tuottajan tekemän hyvän työn. Lisäksi tuottajille kuuluu maksaa hyvä korvaus kahvista, joka on enemmän kuin fair trade -sertifikaatissa määritellään.

http://www.latorre.fi/

MAJA COFFEE ROASTERY
Maja Coffee Roastery on kesällä 2014 avattu pieni minimalistisesti sisustettu kahvila-paahtimo. Tämä Lehtisaaren kahvihelmi nojaa arvonsa käsityöhön niin kahvilan tarjonnassa kuin itse kahveissa. Jos haluaa hetkeksi tauon kantakaupungin vilskeestä, tämän kahvilan rauhallisen harmonisessa tunnelmassa voi hengähtää.

http://www.majacoffee.fi/

KAHVILA SÄVY
Sävyssä panostetaan kahvin laatuun ja baristojen ammattitaitoon – sillä hyvä kahvi ei synny vain vahingossa hutiloiden. Kahvivalikoimiin kelpuutetaan vain laadukkaimmat pavut, jotka voidaan jäljittää yksittäiselle tilalle. Arvomaailma ulottuu kahvin lisäksi myös muuhun, niinpä esimerkiksi maidot tulevat luomutiloilta suomalaisilta lehmiltä. Sävyn baristat ovat menestyneet hyvin myös viime vuosien kahvikilpailuissa.

https://savy.coffee

KAHVI CHARLOTTA
Kahvi Charlotta avasi ensimmäisen kahvilansa Kamppiin vuonna 2014. Alusta asti alkuperäiskahvit ovat olleet pääosassa toimintaa. Kahvien alkuperä ja vastuulliset hankintaketjut ovat tärkeitä ja siksi yritys tekee yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, jotka jakavat samat arvot. Yrityksen kahvilan voi löytää nykyään myös Korkeavuorenkadulta, Tikkurilasta ja kulttuurikeskus Vernissasta.

https://www.kahvicharlotta.com

SAMPLES COFFEE
Samples Coffee syntyi vuonna 2017, tarkoituksenaan viedä asiakkaan kahvi uudelle tasolle. Jokainen kahvierä on ”sample” – pieni pala suurempaa kokonaisuutta. Paahtimo etsii kahvisatojen helmet ja luo niistä samplet Helsingin Pitäjänmäessä. Asiakkaina ovat kahvilat ja ravintolat, joille kahvi on tärkeä osa kokonaisuutta.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s