Kilpailut

SCA Finland:n päätehtävä on koulutusten ja alan tapahtumien lisäksi järjestää vuosittaiset SCA:n kansainvälisten sääntöjen mukaiset kansalliset kahvialan ammattilaiskilpailut. Kansainvälinen SCA on luonut monta erilaista kahvikilpailua, joissa kaikissa pääasiassa on kahvi, mutta valmistustavat tai esiintyminen vaihtelevat.

Suomen kansallisten kilpailuiden voittajat SCA Finland lähettää edustamaan Suomea kansainvälisiin SCA:n kilpailuihin sponsoriavustuksillaan. Suomalaiset ovat jo vuosien ajan ottaneet osaa kansainvälisiin kahvikilpailuihin.

Suomessa olemme järjestäneet näitä SCA:n virallisia kilpailuita:

  • Cup Tasters SM
  • Brewers Cup SM
  • Vuoden Barista 
  • Latte Art SM
  • Coffee in Good Spirits SM

 

Lisätietoa kisoista sekä kisakohtaiset ilmoittautumisohjeet laitamme kunkin kilpailukauden alussa sivuillemme ja some-kanaviimme. Seuraa ilmoittelua kotisivuillamme ja FB-profiilissamme

Kahvikilpailuiden tarkoitus on nostaa kansallista ammattiosaamista ja -innostusta sekä kansainvälistää Suomen kahvialan toimintaa. Lisäksi kansainvälisten kilpailuiden kautta hankitut kontaktit ja ammatti-inspiraatio ovat usein korvaamattomia.

Kilpailijaksi?
SCA:n virallisiin kansallisiin kahvikilpailuihin osallistuaksesi sinun täytyy olla Suomen kansalainen, tai todistettavasti työskennellyt/opiskellut Suomessa kahden vuoden ajan. Lisäksi täytyy olla SCA:n jäsen tai työskennellä SCA:n jäsenyrityksessä.
Kilpailuihin pääset ilmoittautumalla annetusta linkistä. Huomioi, että ilmoittautuminen on sitova!

Miksi kilpailemaan?
Kilpailut antavat sinulle ennen kaikkea huikean mahdollisuuden oppia lisää kahvista ja kasvattaa ammattitaitoasi. Saat myös palautetta kansainvälisiltä tuomareilta, jotka ovat alansa huippuammattilaisia. Kilpailuiden myötä tulleet kontaktit niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ovat osoittautuneet monelle kultaakin arvokkaammaksi!

Sponsoriksi?
Koska olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, emme voi järjestää yhtäkään kilpailua ilman sponsorien tukea. Jokaiseen kilpailuun tarvitsemme pääsponsorin ja kilpailusta riippuen esimerkiksi myös laitesponsorin. Mikäli yritykselläsi olisi halukkuutta tukea kilpailuitamme, voit olla suoraan yhteydessä SCA Finlandin puheenjohtajaan tai maakoordinaattoriin. Katso yhteystiedot täältä.

Miksi sponsoriksi?
Sponsorinamme tuet Suomen kahvikulttuuria ja kahviammattilaisuuden kehittymistä. Olet myös mukana lähettämässä suomenmestareitamme maailmalle MM-kilpailuihin. Kilpailuissa moni alansa konkari tai uransa alussa oleva saa tärkeitä tilaisuuksia parantaa osaamistaan ja luoda kontakteja. Samalla kahvitietous ja kahvin sanoma laajenee myös kuluttajille, mikä luo lisää kysyntää koko Suomen kahvialalle.
Sponsorinamme saat myös näkyvyyttä medioissamme. Kysy tästä lisää suoraan koordinattoreiltamme.

Vapaaehtoiseksi?
Moni ei ymmärrä kuinka tärkeitä vapaaehtoiset ovat ennen kuin on järjestänyt kisoja itse. Tosiasia on, että pelkästään hallituksen voimin emme pysty järjestämään kilpailuita paikan päällä. Tarvitsemme jokaiseen kilpailuun apukäsiä ja jokainen vapaaehtoinen on meille todella tärkeä tuki! Tehtävät katsomme jokaisen toiveiden ja osaamisen mukaan ja vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä. Kuhunkin tapahtumaan ilmoitamme some-kanavillamme linkin, jota kautta voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi, mutta voit olla myös suoraan yhteydessä koordinaattoreihimme. Katso yhteystiedot täältä.

Miksi vapaaehtoiseksi?
Vapaaehtoisena olet kanssamme tapahtumien keskipisteessä ja pääset näkemään kisojen kulissien taakse. Tämä on myös oivallinen tapa aloittaa oma kisaura, sillä siitä on paljon hyötyä, kun on ensin nähnyt, miten kilpailut pyörivät! Pääset myös verkostoitumaan ja luomaan kontakteja alan ammattilaisiin. Kahvikisojen kulisseissa on vuosien ajan luotu tärkeitä kontakteja niin uran kuin ystävyyssuhteidenkin kannalta!
Kaikki vapaaehtoiset kutsutaan myös kisojen jatkobileisiin tai kauden päätösjuhliin.

 

Lue lisää Suomen kilpailuista:

 

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.