Brewers Cup

Brewers Cup -kilpailussa on kaksi kierrosta, joista toinen on suljettu ja toinen avoin. Suljetulla kierroksella kilpailijat saavat järjestäjän tarjoaman ns. ”sokkokahvin”, joka valmistetaan tuomareiden näkemättä. Avoimella kierroksella kilpailijat valmistavat tuomarien edessä valitsemastaan kahvista neljä samanlaista kupillista kahvia.

Säännöt päivittyvät vuosittain, joten olethan tarkkana minkä vuoden sääntöjen perusteella kilpailut järjestetään! Ilmoitamme aina kilpailijoiden infokirjeissä, millä säännöillä kilpailut käydään.

OSALLISTUJAT

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa alan ammattilainen, joka on Suomen kansalainen tai todistettavasti työskennellyt tai opiskellut Suomessa kahden vuoden ajan. Kilpailijan tai hänen edustamansa yrityksen tulee olla SCA:n jäsen.

KILPAILU

Kilpailijoiden suoritukset arvioi neljä makutuomaria  ja päätuomari.

Suljetulla kierroksella kilpailijat valmistavat sokkokahvista parhaaksi katsomallaan reseptillä ja suodatinmenetelmällä neljä samanlaista kupillista kahvia. Tuomarit eivät tiedä arvioidessaan, kenen kahvi on kyseessä. Kilpailijoiden on käytettävä järjestäjän tarjoamaa vettä.

Avoimella kierroksella kilpailija saa itse valita haluamansa kahvin ja veden sekä uuttomenetelmän. Kilpailija valmistaa kahvin kullekin makutuomarille. Suoritus arvioidaan kahvin maun, makukuvausten ja koko presentaation perusteella.

LAITTEET

Kilpailijoilla on käytettävissä järjestäjän tarjoama sponsorimylly, mutta halutessaan kilpailija saa myös käyttää omaa myllyä.

Uuttovälineet, suodattimet, vedenkeittimet, serverit, kupit ym. on kilpailijan tuotava itse. Järjestäjä ei vastaa kilpailijoiden laitteista.

VALMISTAUTUMINEN

Kilpailijan on osallistuttava SCA Finlandin kilpailupäivänä järjestämään infotilaisuuteen.

Järjestäjä osoittaa kilpailijalle harjoitteluajan, joka ilmoitetaan etukäteen.

Kilpailija voi käyttää esityksessä valitsemaansa musiikkia. Kilpailijan tulee halutessaan toimittaa käyttämänsä musiikki hyvissä ajoin järjestäjille. Kilpailijan täytyy antaa musiikista vastaavalle tarkat ohjeet oikean soittolistan soittamisesta.

Lavalla saavat kilpailijan valmistelu-, kilpailu-, ja puhdistusaikana olla vain kilpailija ja kilpailun toimitsijat.

VALMISTELUAIKA

Valmisteluajalla kilpailija järjestää kilpailupaikan suoritustaan varten. Kilpailijan on itse käytettävä tarjoiluvaunua. Vaunuun ei saa koskea enää kilpailuajan alettua.

KILPAILUAIKA

Ajanotto aloitetaan ja lopetetaan, kun kilpailija sanoo ajanottajalle ”aika”.

Kilpailuajan alussa kilpailija esittelee itsensä makutuomareille ja päätuomarille.

Ajanotto lopetetaan, kun kilpailija itse on antanut lopetusmerkin. Jos viimeinen juoma on tarjoiltu ennen kuin 8 minuuttia on täynnä ja kilpailija antaa lopetusmerkin, ajanotto pysäytetään.

Jos kilpailija ei ole valmis 8 minuutissa, hän saa kuitenkin jatkaa suoritustaan. Kokonaispisteistä vähennetään pisteitä ylittyneen ajan mukaisesti.

Kilpailija ei saa keskustella kilpailuajan jälkeen tuomariston kanssa. Juontajan kanssa keskustelu on sallittu.

Sivusta neuvominen ei ole sallittu valmistelu- tai kilpailuaikana. Yleisö, apubarista, kannustajat tai muut tiimin jäsenet eivät saa auttaa baristaa kilpailuaikana. Jos kilpailija on unohtanut laitteitaan tai tarvikkeitaan, hänen tulee noutaa ne itse valmisteluaikana. Kilpailijan neuvominen tai avustaminen valmistelu- tai kilpailuaikana saattaa johtaa hylkäykseen.

PUHDISTUSAIKA

Kun kilpailija on tehnyt suorituksensa, hänen tulee puhdistaa kilpailupaikka. Apubaristat voivat auttaa tarjoiluvaunujen sekä myllyn ja sähkölaitteiden kuljettamisessa.

LRG_DSC00286

TUOMARISTO

Tuomaristo koostuu seitsemästä tuomarista:
– päätuomarista sekä
– neljästä makutuomarista.

Päätuomarin tehtävät:
– valvoa  makutuomareiden toimintaa
– huolehtia, että tuomarit arvioivat kilpailijaa ammattimaisesti ja sääntöjen mukaisesti
– huolehtia, ettei kilpailijan suoritukselle ole esteitä (kuvaajia, henkilökuntaa jne.)
– maistaa juomia kun makutuomarit ovat maistaneet ja arvioineet ne
– arvioida kilpailijaa päätuomarin lomaketta käyttäen
– huolehtia suoritusten ajanotosta ja pistelaskusta
– varmistaa, että tuomarit täyttävät lomakkeet selvästi ja tarkasti.

ARVOSTELUPERUSTEET

Kilpailupaikka

Tuomarit arvioivat kilpailupaikan siisteyden kilpailuajan alussa ja lopussa.

Maun arviointi

Pisteitä annetaan juomien mausta. Maun on oltava erikoiskahvia positiivisesti esille tuovia. Kilpailijat ilmoittavat ja kuvailevat suorituksen aikana suullisesti tuomaristolle kahvin maku- ja aromikuvaukset ja pisteitä annetaan niiden vastaavuuden perusteella.

Yleisvaikutelma

Tuomaristo antaa pisteitä myös baristan antamasta kokonaisvaikutelmasta: hänen taidoistaan, juomien mausta ja esittämisestä sekä omasta esiintymisestä.

MUUTA

Apubaristat

Jokainen kilpailija saa tuoda mukanaan oman apubaristan. Apubarista ei saa osallistua suoritukseen millään tavalla. Kilpailija itse esivalmistelee, valmistelee sekä tarjoilee juomat. Apubaristat auttavat tarvikkeiden kuljettamisessa esiintymislavalle ja sieltä pois, sekä tuomareiden maistamien juomien pois keräämisestä. Apubaristat saavat auttaa valmisteluissa, jotka tehdään suorituksen ulkopuolella.

Lisää tietoa kilpailusta voit lukea TÄÄLTÄ.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s