Coffee in Good Spirits -kilpailun säännöt

Coffee in Good Spirit -kilpailussa kilpailijat valmistavat 2 identtistä irish coffeeta ja 2 identtistä kuumaa tai kylmää alkoholipitoista kahvijuomaa.

Lavalla nähdään kaksi kilpailijaa kerrallaan.

Kilpailijat valmistavat
–    2 identtistä irish coffeeta, joissa on viskiä, sokeria, kahvia ja kermaa, eikä mitään muita aineita tai koristeita, ei myöskään lusikkaa tai pilliä juoman joukossa
–    2 identtistä kuumaa tai kylmää alkoholipitoista kahvijuomaa (designer beverage), joiden ulkonäkö ja resepti on ilmoitettu tuomaristolle etukäteen, ja joiden kuvat esitetään esityksen alussa, mitä tahansa koristeita saa käyttää pinnalla

Tarjoilujärjestys on vapaa, mutta kaikkia juomia ei saa tarjoilla yhtä aikaa.

Kilpailunjärjestäjä on toimittanut kilpailupaikalle yleisimpiä kermoja ja sokeria, mutta kilpailijat saavat vapaasti valita käyttämänsä kahvin, sokerin ja kerman.

Viskin tulee olla irlantilaista, jos se kilpailumaassa vain on mahdollista. Kilpailijat tuovat viskin itse, eikä sen suhteen ole muita rajoituksia.

Irish coffee tarjoillaan 230 ml lasista, jonka kilpailunjärjestäjä on toimittanut kilpailupaikalle. Muuta tarjoiluastiaa ei saa käyttää.

Designer Beveragen voi tarjoilla mistä tahansa tarjoiluastiasta ja koristella millä tahansa koristeilla.

Tarjoilupöydän koristeet saa valmista etukäteen.

Ajanotto alkaa, kun kilpailija ilmoittaa päätuomarille olevansa valmis, ja päätuomari antaa luvan aloittaa. Ajanotto loppuu, kun viimeinenkin juoma on asetettu tuomarien eteen.

–    8 minuutin valmisteluaikana kilpailija testaa espressokoneen ja -myllyn sekä asettaa välineet ja raaka-aineet valmiiksi esille mutta ei valmista kahvia tai maitoa.

–    8 minuutin kilpailusuorituksen aikana kilpailija valmistaa 4 juomaa pintakoristeineen ja tarjoilee ne tuomaristolle.

–    8 minuutin siivousaikana kilpailija siivoaa työpisteensä ja kerää pois tarvikkeensa.

Tuomaristo ja arvosteluperusteet

–    1 päätuomari, joka varmistaa että sääntöjä noudatetaan
–    2 makutuomaria ja
–    2 tekniikkatuomaria (visual)

Jokainen tuomari antaa 1–10 pistettä lomakkeiden kohtiin, ei puolikkaita pisteitä.
Pisteet lasketaan ja ilmoitetaan heti suorituksen jälkeen.

Makutuomarin arvosteluperusteet:
–    Miellyttävä juomalämpö riippuen siitä, onko kyseessä kylmä vai kuuma juoma
–    Selkeä vasta valmistetun laatukahvin maku suhteessa käytettyihin raaka-aineisiin
–    Selkeä valitun alkoholin ja muiden käytössä olevien raaka-aineiden maku
–    Tasapaino, body, suutuntuma
–    Luovuus
–    Kokonaisvaikutelma juoman mausta (raaka-ainevalinnat jne.)
–    Suoritus ammattimaisuuden osalta / baristamaisuus / työskentely raaka-aineiden kanssa
–    Hygienian ymmärtäminen ja toteuttaminen
–    Baristataidot (tekniikka, laitteiden käyttäminen)

Tekniikkatuomarin (visual) arvosteluperusteet:
–    Selkeät värierot (kahvi/kerma) (vain irish coffee)
–    Pinnan ulkonäkö / oikea koostumus (raaka-aineiden suhteet) ja taso (vain irish coffee)
–    Juoman vastaavuus verrattuna annettuun valokuvaan (vain designer beverage)
–    Houkutteleva ulkonäkö / visuaalinen luovuus (vain designer beverage)
–    Tarjoilutaidot / tekemisen intohimo
–    Kahvin valmistaminen, ammattimaisuus
–    Ammattimainen työskentely raaka-aineiden kanssa
–    Ammattimainen esitys
–    Hygienian ymmärtäminen ja toteuttaminen

Päätuomarin arvosteluperusteet:
–    kokonaisaika, plussat ajankäytöstä, miinukset ajankäytöstä
–    lisäksi päätuomari tarkkailee sääntöjen toteutumista ja tuomarien työskentelyä

MC / tulosten kirjaaja hoitaa ajanoton ja tulosten kirjauksen esille.

too much cream, good cut though
too much cream, good cut though
correct levelling, bad cut
correct levelling, bad cut
bad surface, bulging, irregular
bad surface, bulging, irregular
good cut
good cut
bad cut
bad cut
too few coffee, too much cream
too few coffee, too much cream
good surface: even, homogeneous,  white, regular
good surface: even, homogeneous, white, regular
too few cream and glass too full (exeeding top of glass)
too few cream and glass too full (exeeding top of glass)
bad surface, too full, whipped cream to hard, irregular and bulging
bad surface, too full, whipped cream to hard, irregular and bulging
possibly the worst Irish Coffee on earth: too few, incorrect levelling, whipped cream is too hard, worst cut imaginable
possibly the worst Irish Coffee on earth: too few, incorrect levelling, whipped cream is too hard, worst cut imaginable
This one is it: correct levelling, excellent cut!
This one is it: correct levelling, excellent cut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s