Cup Tasters

Cup Tasters -kilpailussa kilpailijat suorittavat kahvinmaisteluradan tarkoituksena löytää kahdeksasta kolmen kahvin ryhmästä kaksi samaa kahvia, kolmas on ryhmään kuulumaton kahvi.

Kilpailupöydälle asetetaan 8 kolmen näytteen ryhmää. Kolmesta näytteestä kaksi ovat keskenään identtisiä. Osanottajan tulee tunnistaa kolmesta näytteestä ryhmään kuulumaton kahvi, niin sanottu ”odd cup”. Tunnistamisen tehdään maistamalla käyttäen cupping-lusikkaa. Kilpailija osoittaa ryhmään kuulumattoman näytteen työntämällä sen pöydällä selkeästi eteenpäin merkkiviivan yli, pois alkuperäiseltä paikaltaan.

Kilpailijat aloittavat yhtäaikaisesti päätuomarin merkistä. Erä päättyy, kun osanottajat astuvat selkeästi pöydän taakse ja ilmoittavat olevansa valmiita. Ajanottaja ilmoittaa, milloin puolet kilpailuajasta on käytetty. Tämän jälkeen hän ilmoittaa jäljellä olevan ajan minuutin välein.

Kilpailun voittaa se, jolla on eniten oikein erotettuja odd cupeja. Tasatilanteessa voittaja on se, joka suoriutuu kahvinmaisteluradasta nopeammin.
Kierroksia käydään pudotussysteemillä niin monta, että voittaja saadaan selville.

Cup Tasters -kilpailuista voi lukea lisää TÄÄLTÄ.

Cup Tasters -kilpailuun voi osallistua kuka tahansa alan ammattilainen, joka on Suomen kansalainen tai todistettavasti työskennellyt tai opiskellut Suomessa kahden vuoden ajan. Kilpailijan tai hänen edustamansa yrityksen tulee olla SCAEn jäsen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s