Cup Tasters

Cup Tasters -kilpailussa kilpailijat suorittavat kahvinmaisteluradan tarkoituksena löytää kahdeksasta kolmen kahvin ryhmästä kaksi samaa kahvia, kolmas on ryhmään kuulumaton kahvi.

Osanottajat kilpailevat pareittain. Kilpailuareenalle katetaan kaksi pöytää, ja kilpailijat kilpailevat kasvot yleisöä kohden. Pöydälle asetetaan 8 kolmen näytteen ryhmää. Kolmesta näytteestä kaksi ovat keskenään identtisiä. Osanottajan tulee tunnistaa kolmesta näytteestä ryhmään kuulumaton kahvi, niin sanottu ”odd cup”. Tunnistamisen voi tehdä haistamalla tai maistamalla käyttäen cupping-lusikkaa. Kilpailija osoittaa ryhmään kuulumattoman näytteen työntämälle sen pöydällä selkeästi eteenpäin, pois alkuperäiseltä paikaltaan.

Kilpailijat aloittavat yhtäaikaisesti päätuomarin merkistä. Erä päättyy, kun kumpikin osanottajan astuu selkeästi pöydän taakse ja ilmoittaa olevansa valmis, tai kun 8 minuuttia on kulunut. Päätuomari ilmoittaa, milloin puolet kilpailuajasta on käytetty. Tämän jälkeen päätuomari ilmoittaa jäljellä olevan ajan minuutin välein.

Kilpailun voittaa se, jolla on eniten oikein erotettuja odd cupeja. Tasatilanteessa voittaja on se, joka suoriutuu kahvinmaisteluradasta nopeammin.
Kierroksia käydään pudotussysteemillä niin monta, että voittaja saadaan selville.

Täydelliset säännöt, joita Cup Tasters -kilpailussa sovelletaan, löytyvät englanninkielisinä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Cup Tasters -kilpailuun voi osallistua kuka tahansa alan ammattilainen, joka on Suomen kansalainen tai todistettavasti työskennellyt tai opiskellut Suomessa kahden vuoden ajan. Kilpailijan tai hänen edustamansa yrityksen tulee olla SCAEn jäsen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s