Latte Art

Latte Art -kilpailussa kilpailija valmistaa ja tarjoilee kolme kahden juoman sarjaa. Kansalliset kilpailut voidaan käydä joko ensimmäisen kierroksen tai finaalikierroksen sääntöjen mukaan. Finaalikierroksella tulee tarjoilla kaksi 2 kupin settiä free pour lattea ja yksi kahden kupin setti designer lattea.

Ilmoitamme aina kilpailijoiden infokirjeissä, millä säännöillä käymme kilpailun. Noudatamme aina SCA:n virallisia sääntöjä.

JUOMAT

FREE POUR LATTE:
Juoman voi valmistaa sinkku- tai tuplaespressosta tai ristretosta. Free pour tarkoittaa vapaata kaatoa, eli kilpailija ei saa käyttää muita tekniikoita tässä juomassa. Juoma tehdään ainoastaan kahvia ja maitoa raaka-aineina käyttäen.

DESIGNER LATTE:
Juomassa on sallittua käyttää koristeena siihen sopivia raaka-aineita. Myös muut tekniikat, kuten piirtäminen, on sallittua. Huomaa kuitenkin, että koristeluun käytettyjen raaka-aineiden tulee olla vain juoman pinnalla, eikä sitä saa sekoittaa koko juomaan.

KILPAILUAIKA

Finaalikierroksella kilpailijalla on 5 minuutin valmisteluaika suorituksensa valmisteluun ja 10 minuutin suoritusaika juomien tekoon ja tarjoilemiseen. Siivous on tehtävä mahdollisimman nopeasti kilpailusuorituksen jälkeen.

Valmisteluaika pitää sisällään myllyn asennuksen sekä myllyn ja espressolaitteen testauksen sekä tarvikkeidensa ja työpisteen varustelun suoritukseen. Mitään tarjottavia kilpailujuomia (kahvia tai maitoa) ei voi valmistaa etukäteen valmiiksi.

TARJOILU

Kilpailija tarjoilee kolme eri juomaparia erikseen haluamassaan järjestyksessä. Kunkin tarjottavan juomaparin täytyy olla identtisiä keskenään.

Kilpailijalla tulee olla kuvat juomistaan, jotka hän esittää tuomareille kilpailusuorituksensa yhteydessä.

KAHVI & MAITO

Kilpailijan on käytettävä järjestäjän tarjoamaa kahvia ja maitoa. Kilpailijan on tuotava avaamaton maitopurkki kisalavalle.

MUUT AINEKSET

Kilpailija saa käyttää vapaasti mitä tahansa syötävää ainesta designer beveragensa  pinnan koristeluun, muuten ainoat käytettävät ainekset ovat kahvi ja maito.

TARJOILUKUPIT

Kilpailijan on käytettävä järjestäjän tarjoamia standardien mukaisia kuppeja.

ESPRESSOMYLLY & -LAITE

Kilpailijan tulee käyttää järjestäjän espressolaitetta ja -myllyä.

 

oSqSUeSg

Kilpailuista voi lukea lisää TÄÄLTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s