Latte Art

Latte Art -kilpailussa kilpailija valmistaa ja tarjoilee kolme kahden juoman sarjaa. Juomat ovat 2 cappuccinoa, 2 espresso macchiatoa ja 2 designer beveragea.

JUOMAT

CAPPUCCINO: Kilpailija valmistaa ja tarjoilee kaksi identtistä, lämmintä cappuccinoa käyttäen maitoa ja kahvia ainoina aineksina ja espressolaitetta ja kuppeja välineenä.  Virallinen kilpailukuppi on d’Ancap-valmistajan ”Tea Torino”-malli, jonka tilavuus on 200cc, model #22458, jota tullaan käyttämään kilpailuissa.

ESPRESSO MACCHIATO: Kilpailija valmistaa ja tarjoilee kaksi identtistä, lämmintä espresso macchiattoa käyttäen maitoa ja kahvia ainoina aineksina ja espressolaitetta ja kuppeja välineenä. Macchiattot tulee tarjoilla espressokupista, joka voi olla minkä muotoinen tai kokoinen tahansa, ainoa kriteeri on, ettei kupin yläosan halkaisija ylitä
60 mm.

DESIGNER BEVERAGE: Kilpailija valmistaa ja tarjoilee kaksi identtistä, lämmintä maito- ja kahvipohjaista juomaa käyttäen mitä tahansa välinettä tai raaka-ainetta juoman valmistamiseen ja pinnan koristeluun. Juoman tarjoiluastiasta ei ole rajoitteita.

KILPAILUAIKA

Kilpailijalla on 8 minuutin valmisteluaika suorituksensa valmisteluun, 8 minuutin suoritusaika juomien tekoon ja tarjoilemiseen ja 8 minuutin aika työpisteen siivoamiseen.

Valmisteluaika pitää sisällään myllyn asennuksen sekä myllyn ja espressolaitteen testauksen sekä tarvikkeidensa ja työpisteen varustelun suoritukseen. Mitään tarjottavia kilpailujuomia (kahvia tai maitoa) ei voi valmistaa etukäteen valmiiksi.

TARJOILU

Kilpailija tarjoilee kolme eri juomaparia erikseen haluamassaan järjestyksessä. Kunkin tarjottavan juomaparin täytyy olla identtisiä keskenään.

Kilpailijan tulee tiedottaa tekemänsä juomat etukäteen. Tämä tarkoittaa, että kilpailun järjestäjälle tulee ennen kilpailua toimittaa kuvat juomista.

KAHVI

Kilpailija saa käyttää omaa kahvia, mutta kilpailun järjestäjä tarjoaa kilpailijoiden käyttöön myös yhden kahvin.

MAITO

Kilpailija saa käyttää haluamaansa maitoa. Kilpailun järjestäjä varaa kilpailijoiden käyttöön maidon, kerman, fariinisokerin.

MUUT AINEKSET

Kilpailija saa käyttää vapaasti mitä tahansa syötävää ainesta designer beveragensa  pinnan koristeluun, muuten ainoat käytettävät ainekset ovat kahvi ja maito.

TARJOILUKUPIT

Ks. kohta 1 juomat.

Juomat tulee tarjoilla aluslautasen ja lusikan kanssa.

ESPRESSOMYLLY

Kilpailija voi käyttää omaa myllyään. Kilpailijan tulee käyttää järjestäjän espressolaitetta.

 

Kilpailun tarkka englanninkielinen sääntökirja löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s